Güler: Suriyeliler seçimde oy kullanamaz

Güncelleme Tarihi:

Güler: Suriyeliler seçimde oy kullanamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 15:38

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, kamuoyunda son dönem sıkça tartışılan “Suriyeli sığınmacılara seçimlerde oy kullandırılacak” iddialarına yanıt verdi.

Haberin Devamı

Suriyeli sığınmacılara kimlik belgesi verildiği iddiaları için, “sahtedir, böyle bir kimlik bizim tarafımızdan verilmiş değildir” diyen Güler, “İster Suriyeli ister başka ülke vatandaşı olsun, Türkiye’de oy kullanamaz” sözleriyle de tartışmaya nokta koydu.

1923’TEN BERİ 5730
Güler, Meclis’te bakanlığının bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinden gelen soruları yanıtlarken, 1923’ten bu yana Türk vatandaşlığına geçirilenlerin sayısının 5 bin 730 olduğunu söyledi. Bunların çoğunun da evlilik yoluyla vatandaşlık aldığını belirten Güler, son yıllarda vatandaşlığa geçenlere ilişkin de, “2008’de 1, 2009’da 3, 2010’da yok, 2011’de 27, 2012’de 31, 2013’de de 45” bilgisini verdi.

O KİMLİKLER SAHTE
Bazı Suriyeli sığınmacılara kimlik belgesi verildiği iddiaları için, “sahtedir” diyen Güler, “Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Böyle bir kimlik bizim tarafımızdan verilmiş değildir” dedi. Sadece kamplarda kalanlara hangi kampta kaldığının belli olması açısından tanıtma kartı verildiğini belirten Güler, bunun yapılan gıda yardımlarıyla da ilgili olduğunu söyledi. Güler, Suriyeli sığınmacıların seçimlerde oy kullanacağı iddiaları için de, “İster Suriyeli ister hangi ülke vatandaşı olursa olsun, Türkiye’de oy kullanamaz. Bunu ben söylemiyorum, kanunlar söylüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!