Sıcacık bir insan eli uzandı

Güncelleme Tarihi:

Sıcacık bir insan eli uzandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 08:14

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde soğuk ve karlı havada başıboş eşekler buz tuttu. Gördükleri manzara karşısında şaşıran köylüler, eşekleri ahıra götürdü. Siverek en yüksek sıcaklık -2 derece olarak ölçüldü.

EŞEKLER BUZ TUTTU

Haberin Devamı

Siverek’e 35 kilometre uzaklıktaki Karlık Köyü’nde, dün geceden itibaren etkisi gösteren soğuk ve kar yağışı nedeniyle tarlalardaki başıboş 5 eşek buz tuttu. Köyün 1 kilometre dışındaki boş alanda soğuktan korunma içgüdüsüyle birbirine sokulup hareketsiz kaldıkları sanılan eşekler, köylüler tarafından ahıra götürüldü.

SİVEREK'TE EŞEKLER BUZ TUTTU / FOTO GALERİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kar nedeniyle köy yolları ve Siverek-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı.

Siverek ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 40 köy ve mezra yolunda ulaşım sağlanamıyor. Siverek'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Siverek'e bağlı yaklaşık 40 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi yetkililerinin yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kar yağışının devam ettiğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Öte yandan Siverek-Diyarbakır karayolu 44 kilometresinde aşırı kar yağışı ve tipi yüzünden karayolu ulaşıma kapanırken, araçlar mahsur kaldı. Siverek istikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan araçlar ise yolun kapalı olduğu bilgisi üzerine tesislerde beklemeye başladı. Yetkililer kar yağışı ve buzlanmadan dolayı sürücülerin zincirsiz yola çıkılmaması uyarısında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!