Mustafa Sarıgül resmen aday

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Sarıgül resmen aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 13:31

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ortak basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Salıcı 'Bugün önemli bir gün. Sarıgül adaylık başvurusu yapacak' dedi ve sözü Sarıgül'e bıraktı.Sarıgül, Gürsel Tekin'in aday adaylığından seçilme ihtimaline kadar bir çok soruya yanıt verdi. Ayrıca seçim vaatlerini sıraladı. Başbakan Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında söylediği 'Yüzde 50'yi zor tutuyoruz' sözlerine de gönderme yapan Sarıgül 'Bu mantık doğru değil. Yüzde 50 sözlerini siyasetin heyecanıyla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz. Biz yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız' diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNE GÖNDERME

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı:

Bugün Türkiye için İstanbul için önemli bir gün. Sayın Sarıgül bugün CHP’de Büyükşehir Belediye adaylığı için başvurusunu yapacak. Kendisine hayırlı olsun diyorum.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül:

Haftalardır İstanbul’umuzu karış karış dolaşıyorum. Yurttaşlarımızın gösterdiği ilgiye alakaya CHP adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Bizim anlayışımız asla ötekisi olmayan siyasi parti farkı gözetmeyen tüm İstanbul’u kucaklayan bir anlayıştır.

Biz güzel İstanbul’umuzu çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. İstanbul’un tarihini, denizini, doğasını, ormanının mutlaka koruyacağız. İstanbul’un bilimsel çalışmalara dayalı planlı gelişmeye ihtiyacı var. Bunu inşallah biz sağlayacağız. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde mutsuz vatandaşımız inşallah olmayacak. Çünkü biz kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacağız.

Haberin Devamı

Ulaşım sistemi maalesef ve maalesef İstanbul’da kilitlenmiştir. Ulaşımın yürümediğini herkes görmekte. Trafik çilesine söz veriyorum biz son vereceğiz. Kent ulaşımında raylı sistemleri ön plana çıkaracağız. Deniz ulaşımına çok önem vereceğiz. İstanbul’un her noktasındaki otopark sayılarını ilk fırsatta arttırmaya başlayacağız.

İŞTE SARIGÜL'ÜN DİLEKÇESİ

Mustafa Sarıgül resmen aday

Bisiklet yolları yok denecek kadar az. Bisiklet yolları ve yaya yollarını biz yapacağız. İstanbul’da yollara hiç engel koymayacağız. İstanbul’u bilim ve teknoloji şehri yapmak boynumuzun borcudur. Gençlere sesleniyorum gelin bilim ve teknolojide büyük bir seferberliği başlatalım. Amacımız İstanbul’u gerçek bir kültür başkenti haline getirmektir.

İstanbul’un kuzeyindeki ormanları özellikle su havzalarını koruyacağız. İstanbul’a nefes aldıracağız. Artık İstanbul’da deprem korkusu olmasın. Depremle ilgili gerekli bütün tedbirleri alacağız. İstanbul’un daha mutlu bir şehir olması için ben ve CHP hazırdır. Biz doğanın ve bilimin hakim olduğu akılcı ayağı yere basan projelerle geliyoruz.

Haberin Devamı

Kendimi bugünden itibaren önce CHP’ye sonra da İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum. Adaylık dilekçesini değil İstanbul büyükşehir Belediyesini CHP getirecek olan bu güzel dosyamızı İstanbul İl Başkanımıza veriyorum.

SORU&CEVAP

GÜRSEL TEKİN’İN DE ADAY ADAYLIĞI

Bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Ama ben her yeri geziyorum ve İstanbullu yurttaşlarımızın çok iyi karar vereceğine inanıyorum. Benim en büyük anketim meydanlar. Minibüslerde metrobüslerde yurttaşlarımızın ilgisini alakasını görüyorum. Bu konudaki takdirler değerlendirmeler önce CHP’li, üye arkadaşlarımın sonra da İstanbullun yurttaşlarımındır.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİNE GÖNDERME

Toplumun yüzde 50'si benim, geri kalan yüzde 50'ye ne olursa olsun mantığı doğru değil. Yüzde 50'si sokağa çıkarsa ne olur sözleri doğru değil. Biz yurttaşlarımızın yüzde 10'unu yüzde 20'sini değil Allah'ım izin verirse yüzde 100'ünü kucaklayacağız. Yüzde 50 sözlerini de siyasetin heyecanıyla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz.

Haberin Devamı

SEÇİLME İHTİMALİNİZ YÜZDE KAÇ?

Herkes CHP’den trafikle ilgili bir çözüm bekliyor. Trafikte Sarıgül konuşmayacak Sarıgül’ün kadrosu konuşacak. Bundan sonra artık Sarıgül yok. Bir siyasi diyorsa ben her şeyi biliyorum diye o aslında bir şey bilmiyordur. Projelerimizi nasıl açıklayacağımızı önümüzdeki günlerde konuşacağız.

Marmaray Allah gani gani rahmet eylesin Bülent Ecevit’in Devlet Bahçeli’nin imzasıyla gelen yatırımlardır. Metro SHP döneminde İstanbul’a yapıldı. Devletin devamlılığı esastır. 20 yılda dünyanın hangi ülkesinde kaç km metro, yol yapıldı İstanbul’da kaç km yapıldı. Sarıgül konuşmalarını somut örneklerle verir. Biz kazanıyoruz sorun yok… İstanbullu bir değişim dönüşüm istiyor. Yeni bir enerji ve taze bir kan istiyor. Yaptıklarınıza teşekkür ederiz ama biz çok daha iyisini yapacağız.

‘BATAN GÜNEŞ BATIYOR DOĞAN GÜNEŞ BURADA’

Haberin Devamı

Ben 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. O süre içinde 20 yıldır da AK parti İstanbul’u yönetiyor. Bu güne kadar benim hakkımda tek bir kötü söz edilmemiş. Bugünden sonra yapılacak herhangi bir saldırı bana değil değişim isteyen yurttaşlarımızadır. Saldırılar bana değil yurttaşlarımızın demokrasi anlayışınadır ve o saldırılar sandıkta püskürtülür. Ama biz vakur olacağız soğukkanlı olacağız. Çünkü batan güneş batıyor doğan güneş burada. 160 bin arkadaşımızla seçimlere hazırlanıyoruz. Sandıkları 120 bin arkadaşımız koruyacak. Her sandıkta 4 arkadaşımız olacak. Eşi görülmemiş bir kampanya yapacağız. Ama o kampanyada Sarıgül kazanmayacak sevgi barış demokrasi kazanacak. İstanbul’da oturan Anadolu’daki yurttaşlarımızla bütünleştim. Şimdi sıra o yurttaşlarımızla İstanbul’da bütünleşme zamanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!