İstanbul otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 16:31

KARS’tan Çıldır ve Ardahan üzeri İstanbul’a gitmek için yola çıkan yolcu otobüsü buzlu yolda kayarak şarampole yuvarlandı. Çıldır- Kars Karayolu'nda meydana gelen kazada 2 kişi ölürken 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza bugün saat 12.00’de Çıldır-Kars karayolunun 22’nci kilometresinde meydana geldi. Ardahan’ın Çıldır İlçesi’nden 4 yolcu alan 36 AK 900 plakalı yolcu otobüsü Kars’a doğru yola çıktı. Kars’tan İstanbul’a gidecek olan ve soyadı henüz tespit edilemeyen Tuncay adlı sürücü yönetimindeki otobüs, Çıldır Gölü kenarında meydana gelen buzlanmadan dolayı kayarak şarampole yuvarlandı. Sürücüsü ile içinde 6 kişi bulunan otobüs yolculardan Mehmet Şimşir ile eşi Yıldız Şimşir kaza yerinde öldü.

KORKUNÇ KAZADAN KARELER

"ÜŞÜDÜM, DONDUM, KURTARIN BENİ"

Sürücü, muavin ve bir yolcunun yaralandığı kazada, bir yolcunun da otobüsün altında kaldığı belirlendi. Bunun üzerine ambulanslarla diğer yaralılar Ardahan’a nakledilirken, otobüsün altında kalan yolcuyu kurtarması için Afet ve Acil Durum Yönetiminden (AFAD) destek istendi. Salih Derici adlı yolcu, "Üşüdüm, dondum. Ayaklarım kesildi. Kurtarın beni" diye feryat etmeye başladı. Sağlık görevlileri, bunun üzerine üşümemesi için Derici’nin üzerini battaniye ile örttü ve konuşarak yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Bu sırada otobüsün devrildiğinin duyulması üzerine ölen ve yaralanan yolcuların yakınları, kaza yerine akın etti. Bir taraftan ölenler için ağıt yakılırken, getirilen bir vinç sayesinde otobüs kaldırıldı ve yaralı olan Derici kurtarıldı. Salih Derici’nin içindeki ambulans, bir süre de vincin yoldan çıkmasını bekledi. Gecikme olunca köy yolları üzerinden yaralıyı Ardahan Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!