İşte okulların tatil edildiği iller

Güncelleme Tarihi:

İşte okulların tatil edildiği iller
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 07:46

Türkiye kara teslim oldu. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. İstanbul'da ise Valilik tarafından henüz okulların tatil edilmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Nişantaşı Üniversitesi eğitime bugün ara verdiklerini duyurdu.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİREN HABER GELMEDİ

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı etkisini artırarak devam etti. Kent beyaza bürünürken, İstanbul Valiliği tarafından henüz okulların tatil edilmesi ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter hesabından gece saatlerinde mesajlar yayınladı.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Vali Mutlu'nun gece yarısı attığı tweetler şöyleydi:
''Vali amca- kar-okul-tatil gibi birbirinden güzel sözcükleri sıralayan öğrencilere bende güzel bir sözcükle cevap vereyim.GALATASARAY
Dikkat : Geçen yıl okul tatilini duyurduğumuz twiti yeni habermiş gibi Rt edenler nedeniyle yanlış tatil haberleri yayıyorlar inanmayın.
Ne şanslı takımsın sen Juventus,kar sayesinde İstanbul tatilini 1 gün daha uzattın.Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye.
Bu gece beğendiğim twitler 1) Geçen yıl ki vali olsa okulu tatil ederdi 2) Hakem yanlış karar verdi okulları tatil edeceğine maçı tatil etti.''

Haberin Devamı

İşte okulların tatil edildiği iller


İSTANBUL'DA BİR ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Nişantaşı Üniversitesi'nde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Nişantaşı Üniversitesindan yapılan açıklamada, İstanbul'u etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle okulun bugün saat 11.00 itibarıyla tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa Kampüsü lisans programları ile Osmanbey Kampüsü Meslek Yüksekokulu'ndaki tüm derslerin tatil edildiği kaydedildi.

İŞTE EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER:

SAMSUN: Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ile Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık'ta eğitime bugün ara verildi.

Haberin Devamı

KİLİS: Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildiği bildirdi.

NEVŞEHİR: Nevşehir il genelinde ve Ürgüp ilçesi ile ilçeye köy ve kasabalarda ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

ELAZIĞ: Elazığ’da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiğini açıkladı.

KARABÜK: Karabük Valiliği, Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün tatil verildiğini bildirdi.

BURSA: Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Haberin Devamı

KONYA: Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinin tamamında eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Hadim ilçesinde ise, taşımalı eğitim yapan okullar 1 gün tatil edildi.

BALIKESİR: Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi. Balıkesir Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiğiyle ilgili açıklamaya dair '1. revizyon' duyurusu yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada Dursunbey ilçesinde eğitim öğretimle bugün devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

TOKAT: Tokat Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının devam etmesiyle birlikte yaşanan buzlanma nedeniyle il merkezine bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda, eğitime bir gün süreyle ara verildi. İl merkezindeki okulların ise eğitim-öğretime devam edeceği, İl merkezinde bulunan taşıma merkezi okullara gelen taşımalı öğrencilerin ise bugün izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Bu arada Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Twitter hesabında kar tatili isteyen öğrencilere, “Üşüdüğünden tatil isteyen sevgili öğrenciler bilin ki benim de iki çocuğum servisle şu anda okula gidiyor. En küçük engelde pes etmemeliyiz” diyerek mesaj verdi.

Haberin Devamı

KASTAMONU: Kastamonu'nun Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide'ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt'ta iki gün, Daday'da üç gün ara verildi.

ORDU: Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, Akkuş ilçesinde, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu hariç olmak üzere tüm okullar bugünden itibaren 3 gün, Çaybaşı ilçesinde, İlküvez beldesinde, Kapılı ve Göksu köyündeki okullar bugünden itibaren 2 gün, İkizce ilçesinde, Yoğunoluk, Devecik, Şenbolluk ve Kaynartaş beldelerindeki okullar yarından itibaren 2 gün, Gürgentepe ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okullar yarından itibaren 2 gün, Korgan ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

DÜZCE: Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

BARTIN: Bartın’ın Ulus İlçesi’nde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

GİRESUN: Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

RİZE: Rize Valiliği’nden yapılan açıklamayla Rize’de okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
Yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı dolayısıyla ve kış hazırlıklarına fırsat vermek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, tüm okullarımız (lise ve dengi okullar) 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli personel 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

ARTVİN: Artvin'de, kent merkezi ile Ardanuç, Murgul ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

TRABZON: Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Arsin, Maçka, Of ve Yomra ilçeleri hariç tüm il genelinde ilk, orta ve liselerde okullar bugün itibariyle bir gün tatil edilmiştir” denildi.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'de Kürtün ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

SAKARYA: Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sakarya ve ilçelerinde de etkili oluyor. Sakarya’nın tarihi ilçesi Taraklı’da taşımalı eğitimin yapıldığı 16 köy okulu tatil edildi.

HATAY: Hatay'ın Yayladağı ve Hassa ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

GAZİANTEP: İslahiye ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.Gaziantep Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle engelli, hamile ve kronik hastalığı olan kamuda görevli memur ve işçilere bugün ve yarın idari izin verildiğini duyurdu.

YOZGAT: 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Akdağmadeni İlçesi’nde köylerde taşımalı eğitim verilen okullar bir gün süreyle tatil edildi.

MARDİN: Mardin'de yoğun kar nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!