Daha bavulu açmadım bu klasördeki belge

Güncelleme Tarihi:

Daha bavulu açmadım bu klasördeki belge
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 01:51

Gazeteci Mehmet Baransu, dün bir ‘bavul’ daha açtı. Taraf gazetesindeki “25 Ağustos 2004 tarihli MGK’da Fethullah Gülen cemaatini bitirme kararı alındı” haberi büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 30 Ocak 2010’da, elindeki belgeleri bir bavul içerisinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne teslim etmiş, bu belgeler Balyoz davası sürecini başlatmıştı.

Baransu, dün de AK Parti iktidarında, Gülen Cemaati’ne karşı MGK’da alınan karara ilişkin belge yayınladı. 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le birlikte 5 bakanın imzası yer alıyor. Gülen’le ilgili alınan 15 maddelik kararı imzalayan MGK’nın diğer asker üyeleri ise Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur. Başta sosyal medya olmak üzere siyasi kulislerde ve kamuoyunda tartışma yaratan belgeye ilişkin Baransu, dün bir de tweet atarak, “Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi” dedi.

İŞTE O BELGE:

Haberin Devamı

Daha bavulu açmadım bu klasördeki belge

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!