AK Parti'nin Karabük adayı Mehmet Ceylan

Güncelleme Tarihi:

AK Partinin Karabük adayı Mehmet Ceylan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 14:39

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı olarak Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan olarak belirledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak olan Mehmet Ceylan, daha önce 1999 - 2002 arasında bir dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı ve ardından ise iki dönem AK Parti Karabük Milletvekilliği görevinde bulundu. 2 yıldır Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Ceylan iyi derecede İngilizce bilip, evli ve 3 babası.

MEHMET CEYLAN KİMDİR?
18 Nisan 1958'de Karabük’ün Safranbolu ilçesinde doğan Mehmet Ceylan, Konya D.M.M. Akademisi'nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisi'nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı. Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde Asistanlık ve Öğretim görevliliği yapmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirerek, bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti.

Haberin Devamı

1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'na Uzman Yardımcısı olarak başlayan Ceylan, kariyer çalışması kapsamında ABD'nin Western Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi alanında lisansüstü eğitimi ve bilahare tamamladığı uzmanlık tezi ile DPT'de Planlama Uzmanlığına atandı. 18 Nisan 1999 Yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılan Mehmet Ceylan, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yaptı. 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlemento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürütmüştür. TBMM'deki temsil süresince kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi.

AK PARTİ'NİN TRABZON ADAYI FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!