Numan Kurtulmuş'tan askerlik süresi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuştan askerlik süresi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 02:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden askerlik süresi hakkında tweetler attı.

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş, "Bedelli Askerlik konusuyla ilgili kamuoyunda büyük bir talebin olduğunu görüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eleman ihtiyacı elbette Genelkurmay Başkanlığı'mızın yaptığı/yapacağı çalışmalarla belirlenmektedir. Bununla birlikte kişisel görüşüm Türkiye’de askerlik sisteminin bir revizyona ihtiyacı olduğu yönündedir. Nitelikli uzmanlardan oluşan, yüksek teknolojiyle donanmış ve yüksek savunma kabiliyeti olan bir ordu gereklidir. Bu çerçevede yüzbinlerce gencimizi uzun sürelerle silahaltına alma ihtiyacı kalmaz ve gençlerimiz için askerlik süresi kısaltılabilir! Ve askerlik için bekleyen çok sayıda gencimiz için son bir kez daha bedelli düşünülebilir." dedi.

NUMAN BEYİN TEMENNİSİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın 17 Ekim’de yaptığı, “Bedelli askerlik gündemimizde yok” açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un önceki geceki, “Son kez çıkarılsın. Benim önerim, yaş 25, bedel de 15 bin olsun” sözleri, 520 bin yoklama kaçağını umutlandırdı. Ancak askeri kaynaklar ve hükümet yetkilileri bu konuda bir çalışma olmadığını söylediler. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuyla ilgili “Numan Bey kendi temennisini dile getirmiştir. Bu konuda çalışma yok diye biliyorum” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

İŞTE O TWEETLER:

Numan Kurtulmuştan askerlik süresi açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!