Erdoğan Ahmet Kaya'yı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Ahmet Kayayı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2013 01:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada Pınarhisar'a giderken kendisini uğurlamaya gelen Ahmet Kaya'yı unutmadı.

Haberin Devamı

Erdoğan konuşması sırasında sözlerini kullandığı zamanında Ahmet Kaya'nın öylediği "Ağlama Diyarbakır" şarkısı protokoldeki birçok ismin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 'Ben yandım siz yanmayın Allah aşkına' diyordu. 'Şimdilik Hoşçakalın gözüm' diyordu. 'Hoşça kal ey sevgilim Türkiye' diyordu. Ne var ki vatana hasret, dosta hasret şekilde tam 13 yıl önce bugün bir 16 Kasım’da gurbette hayata veda etti. Ahmet Kaya’yı Diyarbakır’ın Malatya’nın evladını, Türkiye’nin sesini, sevgili dostum Ahmet Kaya’yı rahmetle yad ediyorum.

"KARDEŞİNİ UĞURLAMAYA GELMİŞTİ"

Ah diyorum, ah o da burada olsaydı. Ben Pınarhisar’a giderken o da uğurlamaya gelmişti. O da şarkılarıyla türküleriyle bu kardeşini uğurlamaya gelmişti. Sevgili Tatlıses ile Perver’i keşke bizimle dinleseydi. Bizimle eşlik etseydi. Mukadderat. Ben şuna yürekten inanıyorum. Bugün Diyarbakır’daki bu buluşma, bu hasret giderme var ya, bugün Diyarbakır’da aynı gökyüzünün altına kurduğumuz muhabbet ortamı var ya, Yunus Emre’nin Mevlana’nın Hacı Bektaş-ı Veli’nin ruhunu muazzez etmiştir. 13 yıl önce aramızdan ayrılan Ahmet Kaya’nın ruhunu da muazzez etmiştir.

Haberin Devamı

KAYA ŞAFAK TÜRKÜSÜNÜ OKUMUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık 1997'de Siirt’te yaptığı bir konuşmada Ziya Gökalp'in 1912 yılında Balkan Savaşı için yazdığı Asker Duası'na ait olduğu iddia edilen dörtlüğü okudu. Dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi, "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız müminler asker" dizeleri nedeniyle açılan davada Erdoğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesinden “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçunu işlediği kararını verdi. Erdoğan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erdoğan 26 Mart 1999 günü Pınarhisar Cezaevi'ne giderken Ahmet Kaya, kendisini uğurlamaya gitti. Kaya, "Cezaevindeki bütün tutuklular ve cezaevine girecek bütün yürekli insanlar için..." dedikten sonra Şafak Türküsü'nü okumuştu.

İŞTE AHMET KAYA’NIN AĞLAMA DİYARBAKIR ŞARKISI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!