Başbakan Erdoğan'a "Diyarbakır" hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğana Diyarbakır hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 14:07

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "çözüm sürecini taçlandırmak istiyoruz" dediği Diyarbakır'ı ziyaretinde eşi Emine Erdoğan ile resminin yer aldığı kente özgü geleneksel el sanatı bakır portre tablo hediye edilecek. Bakır tablo, AK Parti İl Başkanlığınca verilen sipariş üzerine bir bakır firması tarafından bir ayda hazırlandı, 10 kilogram ağırlığında 2 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğinde...

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın yarın başlayacak ve 2 gün sürecek programı için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü Diyarbakır'da, Başbakana takdim edilecek hediye de hazırlandı.

İŞTE BAŞBAKAN'A VE BARZANİ'YE VERİLECEK HEDİYE / Foto Galeri

Programı kapsamında bin 300 tesisin toplu açılışını yapacak, 360 çiftin toplu nikahını kıyacak Başbakan Erdoğan'a üzerinde eşi Emine Erdoğan ile fotoğrafı, AK Parti amblemi ve Diyarbakır Surları'nın yer aldığı bakır bir tablo hediye edilecek.

DİYARBAKIR'DA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR / Foto Galeri

10 kilogram ağırlığında

Sur ilçesinde tarihi bakırcılar çarşısındaki Tanrıkulu Bakırcılık Firması sahibi ve Diyarbakır Turizm Platformu Başkanı Mustafa Tanrıkulu, çocukluğundan bu yana "ata mesleği" dediği bakırcılık sanatını sürdürdüğünü belirterek, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın verdiği sipariş üzerine yarın Diyarbakır'ı ziyaret edecek Başbakana sunulmak üzere bakır bir tablo hazırladığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan için özel tasarladığı, üzerinde eşi Emine Erdoğan, Diyarbakır Surları ve AK Parti amblemi bulunan tabloyu bir ayda hazırladığını ifade eden Tanrıkulu, 2 metre uzunluğunda, bir metre genişliğinde yaklaşık 10 kilogram ağırlığındaki tablonun özel bir işçilik ve el emeği ile hazırlandığını belirtti.

Tanrıkulu, tablonun el emeği göz nuru olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Tabloyu 1 ay boyunca 7 kişi günde 4 saat çalışarak hazırladık. Önce fabrikaya bu boyutta bakır için özel sipariş verdik. Bilgisayar ortamındakii resimleri büyük boyutlarda kağıtlara çıkardık. Şablonu bakır üzerinde ayarlayıp kopyaladık. İşleme yaptıktan sonra ressam tarafından yağlı boya ile renklendirildi. Üzeri oksitlenen tablo daha sonra da kararmaması için verniklendi. İnsan portresi işlemek belli bir hat bulunmadığı için inanılmaz güç. Ancak başarılı olduğumuza inanıyoruz."

"Tek ümidim Başbakan ve eşinin beğenmesi"

"Başbakanımızın ve eşinin böyle bir resmini yapmak benim için onur verici. Tek umudum Başbakanımızın ve eşinin beğenmesidir" diyen Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perver'i Diyarbakır'da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, ziyaretin hayırlara vesile olmasını dilediklerini ifade ederek, "Bu inanılmaz güzel bir duygu. Üçünün bir arada bulunması hayal edilemeyecek bir şey. Sanki gerçek değil, rüyadayız ve uyanacağız gibi geliyor. İnşallah çözüm süreci başarı ile devam eder. Çünkü yaklaşık bir yıldır inanılmaz derecede satışlarımız arttı. Çözüm süreci Diyarbakır'ı değiştirdi. Çözüm süreci bu şekilde sürerse tüm ülke için inanılmaz derecede hayırlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Barzani'nin hediyesi hazır ama...

Tanrıkulu, Diyarbakırlı bir iş adamının yaklaşık bir ay önce verdiği sipariş üzerine IKBY Başkanı Barzani'nin de fotoğrafını bakıra işlediğini ifade ederek, "Bir iş adamı Barzani'nin Diyarbakır'ı ziyaret edeceğinin açıklanmasından önce 2 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde üzerinde Barzani'nin resminin bulunduğu bir tablo siparişi vermişti. Bu tabloyu da hazırladık. Ancak tablonun Barzani'ye Diyarbakır'ı ziyaretinde mi, yoksa Irak'ta mı hediye edileceği belli değil" dedi.

Haberin Devamı

Daha önce, ABD Başkanı Barack Obama ve başka ünlülere de üzerinde fotoğraflarının bulunduğu bakır tablo hazırladığını kaydeden Tanrıkulu, tüm siparişleri bakıra işlediklerini, kalıp kullanmadan el işlemesi yaptıklarını anlattı.

Diyarbakır'a özgü el sanatı

Tanrıkulu, Diyarbakır'da bakırcılık el sanatının yok olmaması için çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetten önce Diyarbakır'ın ismi Diyarbekir imiş. Atatürk bakırcılığın burada gelişmiş bir sanat olduğunu görünce Diyarbekir ismini 'bakır diyarı' anlamında Diyarbakır olarak değiştirmiş. Sadece ismimiz nedeniyle bile bakırcılığı yaşatmalıyız. Ancak biz son nesiliz. İnşallah bizden sonra bu sanat ölmez. Çok kişiye istihdam sağlıyoruz. Ancak hala çırak bulmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!