Başbakan Erdoğan: Düşmanı sevindirmeyin

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Düşmanı sevindirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 13:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana birlikte hareket ettiği dava arkadaşı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki anlaşmazlık, AK Parti'nin bir önceki grup toplantısından sonra başlamıştı. Başbakan Erdoğan, Arınç'ın katılmadığı bugünkü grup toplantısında da, Başbakan Yardımcısı'nın adını hiç almadan, yaşanan kriz konusunda mesajını verdi; "Anlaşmazlık olur, aramızda çözeriz. Düşmanı sevindirmeyiz..."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç arasındaki kriz, AK Parti'nin yaklaşık 10 gün önce Kızılcahamam kampının ardından ortaya çıkmıştı. Başbakan Erdoğan'ın kampta, basına kapalı olarak yaptığı bir konuşmanın içeriği gazetelerde yer almış, bu haberler de kampın hemen ertesinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'a sorulmuştu.

AK PARTİ GRUBUNDAN KARELER

Arınç, ilgili haberleri açık bir ifadeyle yalanlayarak, "asparagas" olarak nitelemişti.

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftaki grup toplantısında, Arınç'ın "asparagas" dediği haberlerde yer alan ifadeleri, bu kez basına açık yapılan konuşmasında tekrarlamıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ

ARINÇ'IN SİTEMİ

Erdoğan'ın grup konuşmasının ardından, resmi temaslar için yurtdışına çıkan Başbakan Yardımcısı Arınç üç gün bu konuda suskunluğunu korumuş, ancak üçüncü gün, bulunduğu Belgrad'da TRT'ye yaptığı canlı açıklamalarla, konuyu kendi açısından anlatmıştı.
Arınç, TRT'de yaptığı açıklamalarda, Başbakan'a şöyle seslenmişti;

"Sayın Başbakanımıza buradan bir dost bir arkadaş onun bir kardeşi olarak seslenmek isterim ki hükümet sözcüsü olarak açıklamamla kendisinin Başbakan olarak konuşması arasında apaçık bir çelişki vardır. Bu çelişkiyi en güzel şekliyle izah etmesi, dün, bugün ve yarın kendisinden beklenir. Ben duyduğumu gördüğümü bildiğimi bir ambalaj haline getirerek açıklamış oldum..."

Haberin Devamı

GRUP TOPLANTISINDAN FOTOĞRAFLAR

ARINÇ'IN BEKLEDİĞİ YANIT, GRUP TOPLANTISINDA GELDİ

Başbakan Erdoğan, Arınç'ın beklediğini söyledi mesaj, AK Parti grup toplantısında geldi. Erdoğan, Arınç'ın katılmadığı grup toplantısında, Başbakan Yardımcısı'nın adını hiç anmadan mesaj verdi.
Söze "Elbette bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilir. Yanlış anlamalar olabilir. Yanlış anlaşılmalar olabilir" diye başlayan Erdoğan, şöyle konuştu;

"DÜŞMANI SEVİNDİRMEYECEĞİNE İNANIYORUM..."

"Fakat şunu özellikle bilmenizi istiyorum. O da şudur; Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun bir gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur çözüme kavuştururuz Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Aramızdaki meseleleri kendi aramızda konuşacak ve çözüm yoluna koyarız.Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine, düşmanı sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum.."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!