Ne mutlu Türküm diyene

Güncelleme Tarihi:

Ne mutlu Türküm diyene
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 23:25

Taksim Atatürk Anıtı’nda, 75’inci ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere düzenlenen resmi törene cübbeleriyle katılan avukatlar, törenin ardından bir kez daha anıt önünde buluştu.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu Ümit Kocasakal burada yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün mirasını tasfiye histerisiyle bilinç tutulmasına uğrayanların unuttukları şey, Türk milleti için Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ve ülke sevgisinin tek ve aynı anlama gelmesidir” dedi. Avukatlar daha sonra İstiklal Marşı’nı ve Andımız’ı okudu. İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, kurucu iradesi, kurucu önderi ile sorunlu bir siyasi iktidar bugünkü Türkiye’nin içine düştüğü bunalımın nedenidir. Varlığımızın teminatı olan çocuklarımızın gelecek iddiasının manifestosu olan, ülkeye, ulusa ve Atatürk’e bağlılık andı ortadan kaldırılmakta, Türkiye Cumhuriyeti ibaresi hükümet konaklarından, kamu kurumlarından silinmekte, devlet nişanları ve madalyalardan çıkarılmakta, Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözü yazılı tabelalar kent meydanlarından kaldırılarak hurdalıklara atılmaktadır. Daha da tuhaf olanı binlerce yıllık onurlu geçmişi olan, üzerinde yaşadığımız
vatana, yurttaşı olduğumuz devlete adını veren Türk milletinin adının telaffuzundan kimi yöneticilerin kaçınır hale gelmiş olmalarıdır. İstanbul Barosu, ölümünün 75’inci yıldönümünde özgürlük ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz büyük önderi saygıyla anarken, mirasının savunuculuğunu kararlılıkla sürdüreceğini kamuoyuna saygıyla duyurur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!