TIR'daki sır yük medyaya gösterildi

Güncelleme Tarihi:

TIRdaki sır yük medyaya gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 23:25

Adana’da bir TIR’da ele geçirilen ve Emniyet yetkilileri tarafından havan mermisi kovanına benzediği belirtilen 935 metal parça basına gösterildi.

Haberin Devamı

TIR DOLUSU SIR YÜKTEN KARELER

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Metal Sanayi Sitesi’nde geçen perşembe günü, 42 ACF 92 plakalı TIR’da bulunan Şakirpaşa Polis Merkezi’ne getirilen malzemelerle ilgili inceleme tamamlandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hala aynı TIR üzerinde bekletilen malzemeleri basın mensuplarına gösterdi. Ancak, konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Havan mermisi kovanına benzediği ileri sürülen demir parçaların arasında metal borular da yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, şöyle denildi:

"Yapılan inceleme sonucunda, bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği anlaşılmıştır. Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiği belirlenmiştir."

Haberin Devamı

Bu parçalar haricinde patlayıcı özelliğe sahip herhangi bir mühimmatın bulunmadığı kaydedilen açıklamada, soruşturma kapsamında malzemelerin bir kısmının yapıldığı işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!