Barış’ın katili 10 yıldır sır

Güncelleme Tarihi:

Barış’ın katili 10 yıldır sır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 01:31

Askere gitmeden bir gün önce, 10 Nisan 2004 gecesi arkadaşlarıyla bir araya geldiği Beyoğlu’ndaki barda bıçaklanan Barış Dönmez, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Dönmez’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve 8 ay sonra tahliye edilen İbrahim Biberoğlu ile tutuksuz yargılanan Ömer Faruk Saral hakkında 30 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

BAŞA ŞİŞE, KARNA BIÇAK
İddianamede, “Academy 14’te eğlenen Barış Dönmez ile bar görevlileri tarafından da agresif karakterli olarak bilinen sanıklar arasında muhtemelen kız meselesinden tartışma çıkmıştır. İbrahim Biberoğlu’nun eline geçirdiği bir şişe ile Barış Dönmez’in kafasına vurduğu, şişe kırılınca da, parçasıyla boynunu iki yerinden kestiği, diğer sanık Ömer Faruk Saral’ın da Dönmez’in karnına kesici aletle 3 kez vurduğu anlaşılmıştır.

BİR SANIK KALPTEN ÖLDÜ
Davanın iki sanığından Biberoğlu 2012’de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Biberoğlu’nun ölümü nedeniyle İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının tek sanığı olarak ise tutuksuz yargılanan Ömer Faruk Saral kaldı. 10 yıldır devam eden davada tanık olarak dinlenen Barış’ın arkadaşları dahil 55 kişi cinayeti görmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

BARDA KEŞİF YAPILAMADI
Olaydan bir yıl sonra bar çalışanlarının da katılımıyla olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Yıllardır devam eden yargılamada keşif gerçekleştirilemedi. Dönmez ailesi, cinayetin işlenmesinde yeterli denetimleri yapmadıkları için idarenin de sorumluluğu bulunduğu gerekçesi ile İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava reddedildi. Dönmez ailesi konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!