Bugün yarın oturur konuşurlar

Güncelleme Tarihi:

Bugün yarın oturur konuşurlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 01:31

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki gerilime ilişkin, “Ben tahmin ediyorum, bugün yarın ikisi oturur konuşur. Onlar çok rahat konuşabilen insanlar” dedi.

Haberin Devamı

Trenle Selanik’e giderken bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu şunları söyledi: “Bülent Bey’in duygusal bir yapısı var. Bir de herhalde 40 yıl olmuştur siyasetteki süresi. 40 yıldır siyasi arenada olan ve devamlı her türlü boyutu yaşamış bir siyasetçi ama açıklamalarını hangi duyguyla psikolojiyle yaptı, onu benim yorumlamam zor. Ben bunu kriz olarak da görmüyorum zaten. Çünkü ben Bülent ağabeyin belki Kızılcahamam’da bu soru sorulduğunda çok net bilmiyorum ama salonda bir ara yoktu. O anda yoktu diyemiyorum. Ama salonda bir an Bakanlar Kurulu otururken onun dışarı çıktığını biliyorum ama soru anı mı değil mi onu bilmiyorum. Bakanlar Kurulu’nda ise bu konu hiç konuşulmadı. Sonra Bülent ağabey bir açıklama yaptı. Ertesi gün de Sayın Başbakan, ‘Kızılcahamam’da konuşulan cümleyi ben konuştum. Dolayısıyla bunu sağa sola çekecek de değilim’ dedi. Bülent ağabey de bir gün öncesi ile bir gün sonrası arasında bir çelişki doğdu. O da ondan sonra bu anlamda duygusal bir açıklama yaptı.
İKİ GÜNDE ÇÖZÜLÜRDÜ
Aynı gün de Sayın Başbakan yurtdışına gitti. Gitmeseydi bana göre bu 2 gün içinde kendi aralarında konuşup çözeceklerdi. Belki Başbakan da telafi edecek bir cümle de söyleyebilirdi ona. Bence açıkçası bir gün öncesiyle bir gün sonrasının ‘kamuoyunda açığa düştüğü’ pozisyonu onu duygusal olarak etkiledi. Ben 37 yıllık evliyim. Zaman zaman aynısı evde oluyor.
MAKAM DERDİ DEĞİL
Buradaki sitem ne? Makam derdinden değil; ‘kamuoyunda bu duruma düşmemeliydim’ itirazı. Yoksa bir iktidar kavgası değil; bir paylaşım kavgası değil, ‘Ben duygusalım, bundan da duygusal olarak etkilendim, bu noktaya da düşmemeliydim.’ Ama bir genel başkan da ‘Şayet bir şey söylediysem onun arkasında dururum’ diyor, ‘Benim tarzım da bu’ diyor. Her ikisi de kamuoyunun gözü önünde oluyor.
(Arınç’ın istifa edeceğini düşünüyor musunuz?)
Hayır. İstifa gelecekse o gün gelirdi. ‘Ben bu durum nedeniyle zorlanıyorum. Kamuoyuyla da paylaşıyorum’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!