Ve Gürsel Tekin resmen aday

Güncelleme Tarihi:

Ve Gürsel Tekin resmen aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 01:31

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kadıköy’de düzenlediği mitingte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

Tekin'in konuşmasından satırbaşları:

Sayın Sarıgül ve arkadaşları partimize katıldı. Hoşgeldiler. Ama yetmez. Gezi’deki gençlerimiz de, Anti-Kapitalistler de tüm vatandaşlarımız gelsin. Uzun süredir İstanbul’daki temel sorunlarla çok yakından ilgilenen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Akşamları hiçbir TV ekranında İstanbul’un sorunları konuşulmuyor. Kimin geleceği değil İstanbul’un geleceği önemli.

KADIKÖY MİTİNGİNEN GÖRÜNTÜLER / FOTO-GALERİ

METRO İLE BULUŞTURAN CHP

Ulaşım sorununun metro ile çözülebileceği yıllar önce söylendi. Büyük kentleri metro ile buluşturan CHP’dir, CHP geleneğidir. O gün temelleri atanlar CHP’lilerdir.

CHP 3. KÖPRÜ GÜZERHAGINI İMARA KAPATACAK


1973’te yemyeşil bir İstanbul. 2013'te ise beton yığınına dönmüş bir İstanbul. Köprünün İstanbul’un akciğerini parçalayacağını, su havzalarını bitireceği ifade edilmişti. İstanbullu olarak akciğerlerimizin parçalanmasına izin verecek miyiz? 160 km yoldan bahsediyorum. CHP elbette 3. Köprü temelleri atılmasaydı, ama bu saatten sonra yapılacak bir şey yok. CHP bu bölgenin tamamını yapılaşmaya imara kapatacak ve İstanbul’un akciğeri olarak kalacaktır. İmar lobilerine sesleniyorum. Dün yapılan yanlışların yenisini sizlere yaptırtmayacağız.

Birinci ve 2. Köprü yapılırken buralar SİT alanı kalmıştı. Ama kan emiciler burayı beton yığınına çevirdi. Ulaşım ve hava sorunu ile karşı karşıya olan bir şehiriz.

CHP PROJELERİYLE GELECEK

CHP olarak çok kısa zamanda 20 yıla yayanlara oy verecek misiniz? Onlara dur diyeceğiz. CHP hazır. CHP projeleriyle gelecek.

ULAŞIM SORUNUNUN 5 YILDA SIFIR NOKTASINA GETİRECEĞİZ

İstanbul’un ulaşım sorununun rahatlığı CHP ile 600 günde metro ağının çoğu bitecek. 5 yıl içinde İstanbul’da ulaşım sorununu sıfır noktaya getireceğiz. İlacı bizde, çaresi bizde. Çareleri CHP kadrolarında...

ERDOĞAN GECEKONDU SORUNUNU ÇÖZEMEDİ

Erdoğan 94’de ben belediye başkanı olursam İstanbul’un gecekondu sorunlarını çözeceğim demişti. Çözdü mü? Çözemez. Eskişehir, İzmir ya da Aydın gibi kentleri örnek verirsek hiçbir yurttaşımızın mağduriyeti olmayacak.

Kentsel dönüşüm diye bir yasa çıkardılar. Türkiye’de en çok güvendiğimiz tapuların da önümüzdeki günlerde bir anlam ifade etmeyeceğini çok net göreceksiniz. 200 yıldır Sultan Mahallesi’nde oturan Roman kardeşlerimizi 60 km öteye sürgün ettiler.

2 YILDA DÖNÜŞÜM SORUNU BİTECEK

CHP olarak biz yerinde dönüşümü sağlayacağız. Hem de 2 yıl içinde sorunları çözeceğiz. Hiçbir yurttaşımız sürgüne tabi tutulmayacak, yok sayılmayacak, ötekileştirilmeyecek.

FATİH SULTAN MEHMET ŞU MANZARADA YAŞASA HEPİNİZİ TUTUKLARDI

İstanbul’da 6 emsal kabul edilir şey değil dedi Başbakan aylar önce. Daha geçen gün Gaziosmanpaşa’da 13 emsal geçti. Kimi kandırıyorsun sen Başbakan…
Her konuşmalarında Fatih sultan Mehmet’i anıyorlar. Şu manzarada Fatih Sultan Mehmet yaşasa hepinizi tutuklardı.

GEZİ DİRENİŞİ NE İLK NE DE SON

‘6 katını traşlayın dedim, tıraşlamadılar küstüm’ dedi Başbakan. Başbakan her türlü keramete gücün yetiyor. 7 gencin ölmesi için emir veriyorsun da bir yandaşına, tarihi yarımadayı bozan bir plan için nasıl gücün yetmiyor. Merak ediyorum.
Gezi direnişi ne ilk ne de son olacak. Bin yıl Gezi direnişi ruhu kalbimizde yaşayacak.

AVM RANT DEMEK

2 yıl içinde tarihi yarımada yaşanabilir yer haline dönecek. Ulaşım sorunu çok kısa süre içinde çözülebilecek bir sorundur. 200 AVM daha fazla çile, trafik, rant demektir. Onlar şehri ranta teslim etti, biz şehri ranttan kurtaracağız. Bütün bu projelerin çözümü için paramız, kadromuz hazır.

ÖN SEÇİMSE ÖN SEÇİM, KAMUOYU YOKLAMASI İSE KAMUOYU YOKLAMASI… HEPSİNE VARIZ

İnşallah partimizin alacağı her türlü karar, ön seçimse ön seçimi kamuoyu yoklaması ise kamuoyu yoklaması… Hepsine varız. Önceliğimiz İstanbul’da sosyal demokrat bir belediye...

BURADAN İLAN EDİYORUM: ADAYIM

Bugün burada ilan ediyorum. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayıyım. Kendimi sizlere emanet ediyorum.

HANGİ ARKADAŞIM ÇIKARSA ONUN YANINDA OLACAĞIM

Hangi arkadaşım çıkarsa önümüzdeki süreçte seçim meydanlarında 2009’da olduğu gibi Gürsel tekin adayının yanında olacak ve CHP’nin iktidar olması için sonuna kadar savaşacak. Sorunları da çözümleri de biliyoruz. Çözümler sosyal demokrat bir anlayışla olur
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Başbakan yapmaya hazır mısınız? Biz bu kentin sahibiyiz ama yönetimde söz sahibi değiliz. Bu yüzden sizden İstanbul Büyükşehir Belediyesi için izin istiyorum. İzin verecek misiniz? Yetki verin ki sorunları çözelim…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!