Niye görüşeyim

Güncelleme Tarihi:

Niye görüşeyim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 01:59

Başbakan, medya ile görüşmesi öncesinde Arınç’la telefon teması olup olmadığı sorusuna “Hayır. Görüşmedim. Niye görüşeyim” yanıtını verdi. Polonya gezisinde Başbakan Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Haberin Devamı

BİR SIKINTI VARSA ARAMIZDA GÖRÜŞÜRÜZ
“Yurt dışı seyahatindeyiz. Ülkenin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim basından beklentim budur. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim. Varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini, gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, MYK’da, Bakanlar Kurulu’nda görüşürüz.”


Başbakan, medya ile görüşmesi öncesinde Arınç’la telefon teması olup olmadığı sorusuna da “Hayır. Görüşmedim. Niye görüşeyim” yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Haberin Devamı

KONUYU NEREYE GETİRDİLER

Öğrenci evleri tartışması sürüyor bir açıklamanız olacak mı?
Ben açıklanacak her şeyi söyledim. Bu tür konular bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler... Ailelerin şikâyetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler.

Suriye’ye dönük silah sevkiyatı hakkında yeni bilgi var mı?
Roket mermilerinin kalıplarını Konya ve Adana’daki fabrikalara Suriyeli gruplar getirmiş. Paralarını da vermişler. Aslında o fabrikalar tarım aletleri üreticileri. Aslında o TIR’ın yakalanması Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetini gösterir. Türkiye’nin silah üreten resmi veya yarı-resmi silah üreticileri belli. Özeller de... Bunların satışları tamamen kayıt altında. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti hiçbir terör örgütünün arkasında değildir. Türkiye güçleniyor. İçeride, dışarıda engellemeye çalışan güçler var. Sermaye, medya ve arkasında olan ülkeler var. Türkiye’yi terör örgütleriyle bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. O silahların menşeilerine bakarlarsa kendi ülkelerine ait çıkar.

Yerel seçim adaylarınız belli oldu mu?
Bu pazar 14 büyük şehrin temayül yoklamalarını alacağız. 30 büyük
şehir bitmiş olacak. Kalan 51 ilin yoklaması da haftaya gelecek. Mutmain (tatmin) olduğumuz, kanaatimiz kesinleşen illerin adaylarını art arda açıklamaya başlarız.

Haberin Devamı

DİNLEMEYE ENGEL OLDUK

Uluslararası dinleme skandalında Türkiye’ye dönük dinleme iddiaları da var...
Uluslararası camiada egemen güçler bunu hep yaptı. Hep dinlemeye çalıştılar. Biz de bu gelişmelere yönelik altyapı çalışmalarına izin vermedik, engel olduk. Rahatsız oldular. Bu arada olanlar var. Artık uzay dinlemeleri var. MİT’in alt yapısı 10 yıl öncesi gibi değil. GES’in MİT’e devriyle sonuç almaya başladık. Teknolojiyi daha iyi kullanır hale geldik.

Anayasa görüşmeleri yine tıkandı, ne düşünüyorsunuz?
CHP iadeiziyarette 4 parti bir arada olmazsa yokuz dedi. Zaten 4 parti uzlaşmış. 2’si kayış atıyorsa, biz çıkaralım demeliler. Dürüst değiller, samimi değiller. 2 partinin gücü yeterli, 63 madde değil, hepsini çıkaralım.

Haberin Devamı

MUHAFAZAKÂRLARA KURUCU ÜYEYİZ

Avrupa’daki muhafazakâr partilerin yeni oluşumuna üye oldunuz değil mi?
Avrupa Muhafazakâr ve Reformcu Partiler Birliği kuruldu. Biz de kurucu üyesi olduk. İngiltere ve Çek Cumhuriyeti iktidar partileri de üye.

Avrupa’ya Bağış’lı sitem

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Polonya’nın başkenti Varşova’da katıldığı Türkiye-AB İlişkileri Konferansı’nda Türkiye’nin AB’ye alınmamasına ilginç bir tepki gösterdi. Erdoğan, AB Bakanı Egemen Bağış’ı göstererek, “Biz AB Bakanlığı’nı niye kurduk. Fellik fellik üye ülkeleri dolaşıyor. Avrupalı liderleri gördüğü kadar herhalde hanımını görmüyor” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi: “Ayakları üzerinde duran bir Türkiye var. AB müktesebatında bu yok mu? Türkiye bunları sağlamış. Mali disiplini yerinde olan ve bunu tartışmaya müsaade etmeyen bir Türkiye var. AB’deki görüşmelerimizi hep sürdürdük, sürdürüyoruz. Önümüze çıkartılan tüm olumsuzluklara rağmen sabırla biz bu süreci götürüyoruz.” Sadece müktesebat için değil. Ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz için reformlarımızı yapıyoruz.” Ümit ÇETİN/VARŞOVA

Haberin Devamı

Meçhul Asker Anıtı’nda

Niye görüşeyim

BAŞBAKAN Erdoğan, Varşova’daki programına Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyup anıt özel defterini imzalayarak başladı. Başbakan, anıttan ayrılırken Polonyalı çocuklar ve Erasmus programıyla ülkeye gelen Türk öğrencilerle yakından ilgilendi.

Karşılama töreni

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve eşi Malgorzata Tusk tarafından başbakanlık binasında resmi törenle karşılandı. Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz ile de görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!