Denizlili öğrenciler: Rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Denizlili öğrenciler: Rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 01:54

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerini Denizli örneği üzerinden göstermesine en çok kentte yaşayan öğrenciler tepkili.

Haberin Devamı

Pamukkale Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 44 bin 124. Kredi Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrenci sayısı 5 bin 413. Kentteki toplam 103 özel öğrenci yurdunda kalan öğrenci sayısı da 5 bin 46. Barınma probleminin apart daireler ve rezidanslarla çözülebildiği Denizli’de, Başbakan’ın açıklamaları sonrası bu öğrenci evlerine girdik. Yoğunlukla Kınıklı bölgesinde; 10 ila 20 daire arası binalarda, 1+1 ve 2+1 özellikteki bu dairelerin kiminde birkaç kız kiminde birkaç erkek bir araya gelip yaşıyor. Bazılarında ise kız erkek karışık oturanlar da bulunuyor.

ONLARA GÜVENİYORUZ

2 öğrenciye 20 daireli bir binadan apart daire gösterirken konuştuğumuz emlakçı Umut Ağan fiyatların genelde 500-1000 TL arasında değiştiğini söyleyerek, “Daireleri tutarken çoğu, eve kız ya da erkek arkadaşlarını çağırabileceklerini belirtiyor. Uygunsuz ters işler olmadıktan sonra açık görüşlü bir insanım. Çocuklara güveniyoruz” dedi. Apartta yaşayan öğrencilerden Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Mustafa Topal ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Düşündükleri gibi değil. Herkes kendi kapısını kapayıp yaşıyor burada. Çok sıra dışı şeyler yapmıyoruz. Bazen kız arkadaşlarımız geliyor, ders çalışıp müzik dinliyoruz. Denizli’de de bunun rahatsızlık yarattığını hiç yaşamadım. Öğrenci arkadaşlar arasında tıpkı Gezi’de olduğu gibi bu olayın da geyiğini yapmaya başladık. Asıl problem bizim bu küçücük evlere sıkıştırılmamız aslında.”




Haberin Devamı

İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Bora Ormanlı ise 2 kız arkadaşıyla birlikte 2 odalı bir apart dairede oturduklarını ve yaşantılarını anlattı: “2 kız arkadaşımla yaşıyoruz. Hiçbir problemimiz yok. Sevgili de değiliz. Ama olsa da fark etmez. Kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta kendi kararımızı verebilecek yaştayız. Kız arkadaşlarımızla iş bölümü yaptık. Onlar yemek ve bulaşığı hallediyor ben de fatura, kira yatırma alışveriş gibi işleri yapıyorum.” Burcu Çam, Duygu Çam ve Ecem İrceli 3 kız yaşıyor. “Onlara ne bizim hayatımızdan. Bizi denetleyecek olan biri varsa o da anne babamızdır. Gördüğünüz gibi bu kadar kendi halimizde ve mutlu yaşıyoruz. Bizi rahat bıraksınlar” diye konuşurken sık sık İzmir’den kızlarının yanına gelen anne Mehtap Çam da söze girip, “Biz zaten çocuklarımızla ilgileniyoruz. Herkes kendi çocuğuna baksın” diye ekledi.

Haberin Devamı

CHP: Denizli Mitingi’nde iletidi

AK Parti İl Başkanı Avni Örki görüş bildirmezken CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 28 Eylül’deki Denizli Mitingi’nde beklenen kalabalığın çok altında bir kalabalık bulduğu için Denizli’yi hedef gösterdiğini ve kız-erkek ev sorununun o tarihte kendisine iletilmiş olabileceğini ileri sürdü. Çavuşoğlu, “2 gündür telefonlarımız susmuyor. Öğrenciler ve STK’lar çok tepkili”dedi.

Kızlı-erkekli tepki gösterdiler

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarının ardından Hürriyet, öğrenci kenti Eskişehir’deki üniversitelileri dinledi. Anadolu Üniversitesi öğrencileri Başbakan’ın açıklamasına şu tepkileri gösterdi:

Haberin Devamı

-Irmak Çakmakoğlu: Bu yasaklar kendi zihninde var gerçekte olan ise Başbakan’ın zihninde olandan çok farklıdır. Hemcinslerimizle yaşamak da bizim muhafazakar demokrat yapımıza ters.
-Soner Türkyılmaz: Öğrencilerin yaşamına karışılması özellikle Gezi eylemlerinden sonra ortaya çıktı. Çünkü Gezi eylemlerinde öğrenciler sokağa çıktı. Başbakan Erdoğan bunun rövanşını almaya çalışıyor. -Şeyda Tunç: Bu kararı çok komik buluyoruz. Neden korkuyorlar anlamıyorum. Cinsiyet ayrımı yapmak toplumu daha da ayrıştırıyor. Kendi içlerinde bastırdıkları cinsel tabuyu toplumda da bastırmaya çalışıyorlar.
-Erdi Basılı: ‘Öğrenci evlerinde ahlaksızlık oluyor’ diyerek, polislerin evlere ellerini kollarını sallayarak girmesinin yolunu açmaya çalışıyor. Halkı öğrenciye düşman etmeye çalışıyor. Ama bu kararı ters tepecek.
-Dilan Doğan: Kız ve erkeğin sadece cinsellik için bir araya geldiği algısı oluşturulan art niyetli bir açıklama.
-Öğrenci Pınar Turgut: Kadın cinayetleri ve tecavüz olayları artarken kız ve erkeklerin aynı evde bulunmasının veya kalmasıyla uğraşılmaması gerekiyor. Erdoğan öğrenciler üzerinden bir yol açmak istiyor. Topluma öğrenci evleri fuhuş mekanı imajı oluşturmak istiyor.

Haberin Devamı

HEPSİ AİLE TERBİYESİ ALMIŞ GENÇLER

-Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi: Gençlerin özel yaşamına müdahale aklın alacağı şey değildir. Hayatım uzun yıllar gerek hoca, gerek Akademi Başkanı ve gerek rektör olarak üniversite gençleri arasında geçti. Hepsinin ahlak, örf ve adetlerimize bağlı, aile terbiyesi aldıkları konusunda hiç şüphem olmadı. Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan’ın her seçimde başvurduğu ya da türban malzemesi Meclis’te beklediği sonucu vermeyince, şimdi de “örf ve ahlak motifini” kullanmayı düşünmektedir. Ancak, anne ve babaların Sayın Başbakanın evlatları hakkındaki bu düşüncelere sahip olmasına infial göstereceklerini de göz önüne alması gerektiğini düşünüyorum.Oğuz DEMİR/ESKİŞEHİR

Gezi rövanşını almaya çalışıyor

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın sözlerini, Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi öğrencileri değerlendirdi. Öğrenciler, “Gezi Olayları’nda öğrenciler ön plandaydı, olayların rövanşını almaya çalışıyor. Cinsiyet ayrımı yaparak toplumu daha da ayrıştırıyor. Başbakan, evlerde ahlaksızlık oluyor diyerek evlere polisin elini kolunu sallayarak girmesine ortam hazırlıyor. Önce devlet yurtlarının şartlarını iyileştirsinler sonra evlere baksınlar. Kadın cinayetleri ve tecavüzler artarken kız ve erkeklerin aynı evde kalmasıyla uğraşıyor” dedi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!