Arınç: Kaybeden kızlar oluyor

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Kaybeden kızlar oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 02:06

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında ''Aynı evde kalan kız ve erkek öğrencilerin denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali denetimini yapacak'' dediği iddia edilmişti. Başbakan Yardımcısı Arınç, ertesi gün bu iddiayı yalanladı. Ama Başbakan dün grup toplantısında sözlerini yineledi. Bunun üzerine gözlerin çevrildiği Arınç, ''Başbakan sizi açığa düşürdü diyorsanız ben öyle düşünmüyorum'' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın haftasonunda partisinin Kızılcahamam kampında öğrenci yurtlarıyla ilgili olarak, “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali beye bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak” dediği iddia edildi.

ARINÇ: "GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Bu iddialar üzerine Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin öğrenci evleriyle ilgili sorusu üzerine, “Özel evlerde kalan talebeler denetlenecek veya baskınlar yapılacağı’ şeklindeki yazılanlar gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek basında çıkan haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN: VALİLER GEREĞİNİ YAPIYOR
Ancak dün Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında öğrenci evleriyle ilgili valilerin gereğini yaptığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:
''Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediğimiz için bazı yerlerde de evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize, emniyetimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var. Bu istihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Çünkü buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık, her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler, babalar feryat ediyor ‘Devlet nerede?’ diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır ve atılacaktır. Bunlara da bir muhafazakar demokrat iktidar olarak bizler müdahil olmak durumundayız.''

ARINÇ: BAŞBAKAN'IN BENİ AÇIĞA DÜŞÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜYORUM
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kızlı erkekli aynı evde kalınmasıyla ilgili açıklamalar yaptı:
“Başbakan’ın yurtlar konusunda yaptığı konuşmada sözlerimin arkasındayım. Biz muhafazakâr insanlarız. Bazı insanlar vardır ki nikâhlı olmadıkları halde çocuğunun karı-koca gibi yaşamasına izin verebilir. Bunlara yol gösteren köşe yazarları olduğunu da biliyorum. İnsanlar bir arada kalıyorsa kızlı erkekli apartmana giriyorsa ‘burası nereye döndü’ denebilir. Bir başkası vur patlasın, çal oynasın yaparlarsa şikâyet gelebilir. Bunların üzerinde valilikler mutlaka duracaktır. Kızlar ve erkekler bir arada kalabiliyorsa sonunda kaybeden çoğu zaman kızlar oluyor. Yanındakinin terk etmesi halinde ya da bir başkasını kullanması halinde nasıl olayların yaşandığını biliyoruz. ‘Başbakan sizi açığa düşürdü’ diyorsanız ben öyle düşünmüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!