Hükümetin Cumhuriyet trafiği

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin Cumhuriyet trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 10:14

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanır. Törenlerin merkezi, hükümetin de merkezi olan Başkent Ankara olur her yıl. Ancak bu yıl bir istisna yaşanıyor. Başkent Ankara'daki törenlere, İstanbul'da tarihi bir açılışla eşlik edecek. Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıldönümünde Asya ve Avrupa'yı birleştiren Marmaray da törenle açılacak.

Haberin Devamı

Ankara'daki Cumhuriyet kutlama törenlerine bir de İstanbul'da Marmaray açılışı eklenince başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet üyeleri olmak üzere, tüm liderler için çok yoğun bir trafik ortaya çıktı. Liderler, gün boyu Ankara ve İstanbul arasında mekik dokuyacaklar.

Şöyle ki;
29 Ekim törenleri Ankara'da, daha sabahın erken saatlerinde başladı;
08.30'da Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı organları başkan ve üyeleri, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, bakanlar, milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileriyle diğer askeri ve mülki erkan katıldı.
Ardından devlet erkanı Çankaya Köşkü'ne geçti. Burada Cumhurbaşkanı Gül, saat 9.45'den itibaren Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tebrigatı kabul etmeye başladı.
Devlet erkanının bir sonraki durağı ise yine Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi. Saat 11.00 itibarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit töreni gerçekleşecek.
Bundan sonraki program ise İstanbul'da. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, konuk misafir Başbakanlar ve tüm devlet erkanı, bu kez Üsküdar'da biraraya gelcek. Marmaray'ın açılış törenine katılacak.

Haberin Devamı

BİR CUMHURBAŞKANI, İKİ BAŞBAKAN, 9 BAKAN...

İstanbul'daki Marmaray açılış töreninde devlet erkanı, yabancı üst düzey konukları da ağırlayacak. Törene, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Viktor Ponta ile 8 ülkeden 9 bakanın konuk oldu.



Hükümetin Cumhuriyet trafiği


BAŞBAKAN İSTANBUL'DA, CUMHURBAŞKANI ANKARA'DA

Marmaray açılış törenine kadar tüm programları ortak olan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile kabine üyelerinin programları, bundan sonra ayrılacak.
Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'daki törenin hemen ardından Ankara'ya dönecek.
Ardından gelecek program için ise devlet erkanı yeniden Ankara'ya dönecek. Gül, eşi Hayrunnisa Hanım'la birlikte Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de başlayacak Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yapacak. Kabine üyelerinin bir bölümü de Marmaray açılışından sonra, Cumhurbaşkanı Gül gibi Ankara'ya dönerek, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona katılacak.
Başbakan Erdoğan ise Marmaray açılışının ardından yoğun programına İstanbul'da devam edecek.
Erdoğan saat 17.30'da Romanya Başbakanı, 18.30'da ise Japonya Başbakanı Abe ile ayrı ayrı görüşecek.
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşk'te resepsiyona ev sahipliği yaptığı saatlerde, İstanbul'da Dolmabahçe'de Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Japonya Başbakanı Abe ve Romanya Başbakanı Ponta onuruna akşam yemeği verecek. Başbakan'ın İstanbul'daki yabancı konuklarla görüşmelerine ve ev sahipliği yapacağı akşam yemeğine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!