250 milyara villa aldılar

Güncelleme Tarihi:

250 milyara villa aldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 01:51

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, 27 Eylül'de Gölbaşı'nın Karşıyaka Mahallesi'nde bir villa satın aldı. 1100 metrekare arazi üzerine kurulan villa, üç kat bir de çatı katından oluşuyor.

Bahçe düzenlemesi, aydınlatmaları dahil her türlü ayrıntının tamamlandığı villanın bahçesinde bir de yüzme havuzu bulunuyor. Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi 825 ada, 6 nolu parselde bulunan villanın tapusu Semra Sezer'in üzerine kayıtlı. Cumhurbaşkanı olduktan sonra basın mensuplarını sivil bir araçla atlatarak, alışverişe giden Sezerler'in villayı görmek için de aynı yöntemi kullandığı öğrenildi. Ankara'nın emlak kralı Salim Taşçı, Sezerler'in villaları gibi birkaç villadan oluşan sitede evlerin değerlerinin 250 milyar lira olduğunu söyledi.

ÇOK MÜTEVAZI

Cumhurbaşkanı ve eşinin son derece mütevazı olduğunu belirten Taşçı, şunları söyledi: ‘‘Sayın Cumhurbaşkanımıza bundan daha güzel villalar layıktır. Bana göre mütevazı bir villadır. Cumhurbaşkanımız mütevazılığını burada da göstermiştir. Diğer Cumhurbaşkanlarının villalarıyla karşılaştırırsak çok mütevazı kalmaktadır.’’ Sezer, Cumhurbaşkanı olduktan sonra kooperatifler vasıtasıyla aldığı villaları satışa çıkarmıştı. Sezerler'in, villaları sattıktan sonra üzerine birikimlerini koyup yeni villayı satın aldıkları öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!