25 yıl... 12 yıl... Ve tahliye

Güncelleme Tarihi:

25 yıl... 12 yıl... Ve tahliye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2019 08:30

MİLLİ Eğitim Bakanlığı çalışanı Ayşe Atasayar’ın öldürülmesine ilişkin davada Yargıtay’ın bozma kararından sonra davanın ilk duruşması dün yapıldı.

Haberin Devamı

Dava dosyasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Ayşe Atasayar’ın bir rezidansta öldürülmesi nedeniyle yargılanan sevgilisi Murat Akar’a, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “kasten adam öldürme” suçundan 25 yıl ceza verilmişti. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi de sanığın kasten yaralama suçundan cezalandırılması gerektiğini savunarak, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Bozma kararından sonra davanın ilk duruşması dün yapıldı. Dünkü duruşmada Atasayar’ın ailesinin avukatlarından Gülşen Uzuner, Yargıtay’ın verdiği karara uyulmamasını isteyerek, “Maktul Ayşe Atasayar’ın vücudunda 66 tane ekimoz tespit edilmiştir. Yaşanılan olay açıkça kasten adam öldürme suçu kapsamındadır. Sanık, Ayşe Atasayar’ın 40 saat boyunca bir sağlık kuruluşuna başvurmasını da engellemiştir” dedi.
Duruşma savcısı da Yargıtay’ın kararı doğrultusunda, sanığın kasten yaralama suçundan cezalandırılarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme Sanık Akar’a kasten yaralama suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

MAKSAT ‘DEVLET TAZMİNAT ÖDEMESİN’

Ancak mahkeme daha sonra sürpriz bir karar da imza atarak, “Kanun yoluna başvurulması nedeniyle geçebilecek sürede dikkate alınarak, tutukluluk süresinin tazminata yol açabilecek şekilde uzama ihtimali göz önünde tutularak devletin tazminat yükümlülüğü altına girmemesi” gerekçesiyle sanığın tahliyesine karar verdi. 3 yıldır tutuklu bulunan Akar böylece tahliye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!