25 milyon dolarlık insanlık dersi

Güncelleme Tarihi:

25 milyon dolarlık insanlık dersi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2005 01:16

Tsunamide 9 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Tayland’ın Başbakanı Thaksin Shinawatra, ‘Bizden daha çok ihtiyacı olanlar var’ diyerek 25 milyon dolarlık yardımı istemedi.

GÜNEY Asya’yı vuran deprem ve tsunamiden büyük zarar gören ülkelerden Tayland’ın yönetimi, uluslararası toplumdan gelen yardım teklifleri karşısında çok örnek bir davranış sergiledi. Deprem ve tsunamide birçok sahil şeridinde yıkım yaşanan ve 9 bine yakın insanını kaybeden Taylandlı yöneticiler, ‘Bizden daha çok zarar görüp bu yardımlara bizden daha çok ihtiyacı olan ülkeler var’ diyerek 25 milyon dolarlık yardımı geri çevirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan da dün Bangkok’ta görüştüğü Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra’ya felaketin ilk günlerinde gönderilen 125 bin dolarlık yardımı daha da artırmak istediklerini söyledi. Shinawatra ise ‘Bizim ihtiyacımız yok. İhtiyacı olan başkalarına yardım edin’ diyerek, teşekkür edip yardım teklifini geri çevirdi.

Shinawatra, Erdoğan’ın, aralarında 6 Türk’ün de bulunduğu felakette yaşamını yitirenlerin kimliklerinin saptanması için adli tıp uzmanı gönderme önerisini de yine, ‘Gerek yok biz gerekeni yapıyoruz’ diyerek kabul etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!