Rektör Acar: ODTÜ’ye izinsiz girildi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Acar: ODTÜ’ye izinsiz girildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 12:15

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ’den geçecek yol projesine gece yarısı baskını ile başlaması hakkında “Bu tamamen yasadışı bir tasarruftur. ODTÜ arazisine izinsiz olarak girildi” dedi.

Haberin Devamı

ODTÜ’den geçecek yol kapsamında 3 bini aşkın ağacın projeden etkileneceğini belirlediklerini dile getiren Rektör Acar, bu ağaçlardan 2 bin 400’e yakınının nakledilemeyeceğini ancak 600’den fazla ağacın nakledilebileceğini söyledi.

ODTÜ ORMANINA GECE BASKINI / FOTO GALERİ

''YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ''

Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ’ye gece yarısı baskını yapmasına gerek olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Zaten bu yol projesine ODTÜ izin vermişti. Gece yarısı baskınını iyi niyetli bir yaklaşım olarak bulmuyoruz ve tasvip etmiyoruz. Yapılan tamamen yasadışı bir tasarruftur. ODTÜ arazisine izinsiz olarak girildi. Konu ile ilgili yasal başvurumuzu yapacağız. Gecenin karanlığında yapılan bir çalışmada hangi ağacın nakil edilip edilemeyeceğini belirlemek mümkün değildir. Nakledilebileceği tespit edilen 600’ü aşkın ağaç, bu kadar kısa sürede taşınamaz.”

Haberin Devamı

GREENPEACE’TEN AÇIKLAMA

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace de ODTÜ’de dün yaşananlarla ilgili açıklama yaparak durumun “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Greenpeace açıklamasında ayrıca, “doğa koruma konularında halkın ve ilgili kurumların katılımının güvence altına alınmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şöyle denildi:
“Sadece ODTÜ’de değil, tüm koruma amaçlı imar planlarında esas olan, hem planın oluşturulması sürecinde hem de taslak planın onaylanmasında halkın ve ilgili kurumların katılım hakkını güvence altına almak olmalıdır. Greenpeace Akdeniz olarak doğanın korunmasında halkın söz hakkı için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!