Yağmur yurdu vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yurdu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 07:57

Yurdu etkisi altına alan yağmur bazı illerde hayatı felç etti. İstanbullular gece bastıran yağmur karşısında zor anlar yaşadı. İzmir'de sağanak yağış nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü. Urla İlçesi'nde hortum büyük hasara neden oldu. Meteoroloji, sıcaklıkların yurt genelinde 6 ila 12 derece düşeceğini açıkladı ve Marmara için gök gürültülü sağanak yağış, Batı Karadeniz içinse sel uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İSTANBUL
Güneşli bir haftanın ardından bugün saat 03.00 sıralarında İstanbul genelinde yağmur etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu.

İSTANBUL YAĞMURA TESLİM OLDU / HÜRRİYET TV

YURDU YAĞIŞ VURDU / Foto Galeri

Zeytinburnu Ekrem Kurt Bulvarı üzerinde bulunan rögarlar sağanak yağmur nedeniyle taştı. Sabah saatlerinde bu yolda seyir halindeki bir araç, oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Aracını hareket ettiremeyen sürücü, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa zamanda gelen itfaiye ekipleri, aracın içerisinde bulunan iki kişiyi kurtardı. Su birikintisi nedeniyle kalan araç itfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yağmur yurdu vurdu

İZMİR'DE SAĞANAK, YOLLARI KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRDİ
İzmir'de dün öğlende başlayıp aralıklarla süren sağanak özellikle etkisini gece arttırdı. Kenti etkisi altına alan sağanak, yolları sularla doldurup taşırdı, araçlar güzergahlarında ilerleyemedi. Kentteki bir bulvarda büyük çukur oluştu, kesişimindeki cadde ise köstebek yuvasına döndü.

MARMARA İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde gökgörültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analizler ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, batı bölgelerinde devam eden yağışların; Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Yalova, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Uyarıda su baskını, sel ve yıldırıma karşı tedbirli olunması istendi.

YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR



İZMİR'DE KORKUTAN GÖRÜNTÜ / HÜRRİYET TV

Yazdan kalma günler Kurban Bayramı'nın ikinci günü yerini sağanak yağmura bıraktı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince önceki gün açıklanan yağmur, dün öğleden sonra kentte etkisini göstermeye başladı. Zaman zaman şiddetli rüzgarında etkili olduğu kentte, yollar suyla doldu. Tatil nedeniyle trafiğin olumsuz yönde etkilenmediği görüldü. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak yağmur, gece bir kez daha şiddetlendi.

İZMİR'DE YAĞMUR NEDENİYLE YOLLARDA ÇUKUR OLUŞTU / Foto Galeri

BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sabah saatleriden itibaren Batı Karadeniz'de görülecek olan yağışların akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce ve Zonguldak'ın batı çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (20-50kg/m2) olması beklendiğini açıkladı. Oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği istendi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI
Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak başta Buca ilçesine bağlı Şirinyer Semti ile Bornova ilçesine bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini olumsuz etkiledi. Gece saat 02.00 sıralarında Şirinyer Parkı karşısı Menderes Caddesi'ni dolduran sular nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yoldaki su sevisinin yükselmesi üzerine caddedeki araç trafiği yaklaşık 1 saat boyunca durdu. Sürücüler bulundukları şeritten geri dönerek başka güzargahlardan evlerine dönmek zordunda kaldı, duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

KRATER GİBİ ÇUKUR OLUŞTU
Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde krateri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı.

Yağmur yurdu vurdu

KÜÇÜK ÇAPLI BASKINLAR YAŞANDI
Yollarda oluşan su birikintisi ile göçük nedeniyle meydana gelen çukurlar üzerine itfaiye ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Yollardaki sular tahliye edildi, mazgallar temizlendi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle kentin çeşitli semtlerinde bulunan ev ve işyerinde 50'ye yakın küçük çaplı su baskını yaşandığı belirtildi. İzmir Bölge Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmur yarın sabah saatlerine değin süreceğin ancak ilerleyen zamanla etkisini yitireceğini belirtti. Yetkililer ayrıca şuana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

URLA'DA HORTUM

Urla ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve birkaç saniye etkili olan hortum hasara neden oldu.

Yağmur yurdu vurdu
Özbek köyündeki bazı ağaçları da içine alan hortum nedeniyle köydeki ortaokulun çatısında hasar oluştu, 8 evin çatısı, kapı ve penceresi uçtu. Köy camisi ile civardaki bazı otomobiller de zarar gördü. Hortumun enerji nakil hatlarına da zarar vermesi sonucu köye öğle saatlerine kadar enerji verilemedi.

HORTUM BİR KAÇ DAKİKADA YERLE BİR ETTİ / Foto Galeri

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu Özbek Köyü'ne gelerek incelemelerde bulundu. Karaosmanoğlu, köyün halini gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, hortumun servi ağaçlarını kibrit çöpü gibi büktüğünü, köy meydanındaki çınar ağacını koparıp aldığını kaydetti. Köy sakinlerinin endişe içinde olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, "Allah'tan ki gündüz vakti olmayan hortum yaralanma veya can kaybına neden olmamış. O nedenle ucuz atlatılmış bir olay olarak görüyorum. Köy Ortaokulunda, birkaç ev ve arabada hasar var. Hasarı tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışıyorlar" dedi.

Köy Muhtarı Işık Erdoğan da köyde ilk defa hortum felaketi ile karşı karşıya kalındığına değinerek, "Birkaç saniye süren hortumda hasarımız ve üzüntümüz büyük oldu" dedi.

Hortumda evi hasar görenlerden Jale Akar da bir patlama sesiyle uyandığını, kuvvetli bir ışık, ateş ve gürültüyle evinin sarsıldığını, kapı, pencere ile panjurlarının kırıldığını anlattı.

Köyde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, AKS, İtfaiye ve Urla Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından enkaz kaldırma çalışması yapıldı.

Haberin Devamı

İŞTE YAĞMURUN ETKİLİ OLDUĞU DİĞER İL VE İLÇELER:

ÇORLU'DA DEVLET HASTANESİNİ SU BASTI:Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da yağmur yağışı etkili oldu. Tekirdağ kent merkezinde yağmur yağışı aralıklarla hafif şekilde yağarken, Çorlu ve Çerkezköy İlçeleri’nde hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 9 derece olduğu Çorlu'da, gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla sağanak halinde devam eden yağmur yağışı rögarları taşırınca cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı araçlar arıza yaptı. Trafikte ilerleyen araç

HAVA SICAKLIĞI YURT GENELİNDE HİSSEDİLİR DERECEDE (6 İLA 12 DERECE) AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Bugün, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Cumartesi Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.

Hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Perşembe İç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağış anında yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

sürücüleri ise zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri ise vidanjörler yardımıyla su biriken yollarda su tahliyesi yaptı. Yağmur yağışı nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi’nin zemin katında su birikintisi oluştu,MR bölümü ile yemekhane sular altında kaldı. Çalışanlar, önemli cihazları üst katlara taşırken,belediye ekiplerinin de yardımıyla su tahliyesi yapıldı. Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nden geçen Çorlu Deresi’nin debisi yükselince, Sarılar köyüne ulaşımı sağlayan köprü polis tarafından trafiğe kapatıldı.Çorlu’da 18 saat içinde metrekareye 70 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇERKEZKÖY OTOGARI'NDA OTOBÜSLER VE MİNİBÜSLER GAR DIŞINA ÇIKARTILDI: Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde etkili olan yağmur yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar göle dündü, Çerkezköy Otogarı’nda biriken su nedeniyle otobüsler ve minibüsler gar dışına çıkartıldı. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanfil Sokak üzerinde bulunan İlknur ve Tayfun Kulaksızoğlu’nun işlettiği ekmek fırını sular altında kaldı.Yaklaşık yarım metreye ulaşan su nedeniyle fırındaki çok sayıda un çuvalı ve ekmekler su içinde kalırken, çalışanlar güçlükle dışarı çıkabildi.

ANTALYA YAĞMURLA UYANDI: Antalya, gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen şiddetli yağışın etkisine girdi. Sabah saatlerinde şiddetini iyice artıran yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Pek çok kişi Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinden çıkmazken, çıkmak zorunda kalanlar ise yağmurdan etkilendi. Yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.

'YELKENLİ VE TEKNE SÜRÜKLENDİ' İHBARI
Serik İlçesi Boğazkent açıklarında bir yelkenlinin sürüklendiği ihbarı geldi. ’158 Alo Sahil Güvenlik’ hattına yapılan ihbar üzerine Sahil Güvenlik botları ve bölgedeki tekneler, yelkenliyi bulmak için olay yerine hareket etti. Sıçan Adası açıklarında da ’Simge Çan’ adlı teknenin karaya doğru sürüklendiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik botları bölgeye hareket etti.
6 SAATTE 500 İHBAR
Antalya’da gece Orta Akdeniz üzerinden gelen şiddetli yağış sabah saatlerinde etkisini artırdı. Şiddetli yağmurun hayatı olumsuz etkilediği kentte, bazı yollarda oluşan su birikintileri bayram ziyareti için yakınlarına gitmeye çalışan araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı ev ile iş yerlerinin bodrum katını da su bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, saat 06.00’da yağmurun şiddetini artırmasından itibaren ilk 6 saatte 500’ün üzerinde vatandaştan ihbar aldıklarını kaydetti.
İHBAR GENELLİKLE ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN
Pehlivan, ihbarların yoğunlukla Kepez İlçesi’ndeki Kepez Çayı çevresi ile Muratpaşa İlçesi’ndeki Demircikara Mahallesi’nde oturanlardan geldiğini söyledi. İtfaiye ekiplerinin genellikle yolda mahsur kalan araç sürücülerine yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Pehlivan, bodrum katındaki bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınlarından dolayı tahliye işlemlerinin sürdüğünü anlattı.
İSTİRAHATLI PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI
İstirahatlı olan itfaiye erlerinin de göreve çağırıldığını aktaran Pehlivan, 150 itfaiye personeliyle farklı birimlerde görevli yaklaşık 500 personelin kent genelinde vatandaşa yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.
MAHALLELER VENEDİK’E DÖNDÜ
Antalya’da sabah saatlerinde etkisini hissettiren sağanak yağış ve fırtına geride Venedik’i aratmayan mahalleler bıraktı. Narenciye Caddesi gibi kentin ana yollarının içinden geçtiği caddelerde ve Meydan Kavağı ve Muratpaşa gibi merkezdeki mahallelerde yağmur sularını taşıyacak altyapı çöktü. Muratpaşa Mahallesi’nde altyapının çökmesiyle caddelerin yanı sıra gecekondu ve evlerin bodrum katları, garajları da yağmur sularıyla doldu. Mahallede çok sayıda araç mahsur kalırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yolda kalan araçları iterek kurtarmaya çalıştı. Evlerini su basan gecekonducular, ellerinde küreklerle evlerinin önüne set yaparken eve dolan suları kovalarla boşaltmaya çalıştı. Mahalle sakinleri el birliği yaparak tırmıklarla tıkanan mazgalları açmaya çalıştı. Mahalle sakinleri su baskınından belediyeden kaymakamlığa kadar kamu idarelerinin sorumlu olduğunu savundu.
KEMER YAĞMURA TESLİM OLDU
Kemer’deki tatilciler güne yağmurla uyanırken, 14.30 sıralarında şiddetini artıran ve yaklaşık yarım saat süren yağmur ilçede hayatı felç etti. Birçok işyeri ve evi su bastı, cadde ve sokaklarda dereler oluştu, plajlardaki şezlonglar denize sürüklendi. Kemer ilçe merkezinde etkili olan yağmur ve rüzgar nedeniyle kırılarak yola düşen ağaçlar, itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Kemer’de metrekareye 60 kilogramdan fazla yağmur düştüğünü, yağmurun ve rüzgarın şiddetinin gece yarısından sonra azalacağını belirtti.

GÖKÇEADA’YA ULAŞIM DURDU: Çanakkale’de lodosla dün saat 16.00’dan itibaren etkili olan sağanak yağmur sabaha kadar devam etti. Yağışla lodos yerini poyraza bıraktı. Kuzey Ege Denizi’nde saatteki hızı 60 kilometreye ulaşması beklenen poyraz nedeniyle Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, saat 11.00’deki Gökçeada- Kabatepe ve saat 15.00’teki Kabatepe- Gökçeada seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.
Bozcaada-Geyikli ve boğaz hattındaki diğer seferler ise herhangi bir aksama yaşanmadan devam ediyor.

MARMARİS’TE 6 SAATTE METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ:Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bugün saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçeye yaklaşık 6 saatte metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Bayram tatilini geçirmek üzere ilçeye gelen turistler otellerden çıkamadı. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı balıkçı tekneleri zor anlar yaşadı. Rüzgar öncesi denize açılan balıkçılar Cennet Adası’ndaki koylara sığındı. Gök gürültülü sağanak yağmurun gün boyunca ilçede etkili olacağı, yarın ise hafif sağanaklar şeklinde süreceği bildirildi. Yetkililer cumartesi günü havanın mevsim normallerine döneceğini kaydetti.

BODRUM'DA TUR TEKNESİ BATTI: Bodrum'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli rüzgar günlük yaşama olumsuz yansıdı. Bodrum Gümrük Kapısı arkasında bulunan Mendirek bölgesinde 8 metre uzunluğundaki "Meleğim" isimli bir tur teknesi açığa sürüklenerek, büyük bölümü sulara gömüldü. Büyük çapta hasar oluşan teknede bulunan eşyaların bir bölümü, tekne sahiplerince kurtarıldı. Teknenin daha fazla zarar görmemesi için sahil kenarındaki kayalıklara bağlandığı görüldü. Aynı bölgede 4 metre uzunluğundaki bir zodyak bot da tamamen battı.
Meteoroloji yetkilileri, ilçede rüzgar hızının saatte 60 kilometreye kadar çıktığını, yağış ve kuvvetli rüzgarın önümüzdeki birkaç gün daha zaman zaman etkili olacağını bildirdi.

ORTACA'DA HORTUM HAYATI FELÇ ETTİ: Muğla’nın Ortaca ilçesinde, sabah saatlerinde etkili olan fırtına ve hortum, hayatı felç etti. Ortaca’nın Sarıgerme ile Yeşilyurt köylerinde etkili olan hortumda pekçok ev ve otelin çatısı uçtu, camları kırıldı, binalarda hasar meydana geldi. Birçok ağaç kökünden devrilirken, binlerce ağaçta hasar meydana geldiği belirtildi. Birkaç dakika süren hortum nedeniyle 4 tane tekne batarken, 1 teknede karaya vurdu, ayrıca Sarıgerme açıklarında bulunan Tavşan adasında 4 tekne mahsur kaldı, teknede insanların bulunduğu ve ulaşılamadığı belirtiliyor. Ayrıca hortum sırasında otellerde bulunan bazı turistler ile Yeşilyurt köyünde başına kiremit düşen yaşlı bir kadının yaralandığı belirtiliyor. Yaşlı kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, turistler hakkında ise resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca bölgede yaşayan 6 kişinin de kayıp olduğu iddia ediliyor. Sarıgermede hortum nedeniyle yıkılan ağaçlardan kapanan yolların bir kısmı açılırken, halen Oteller ile SARÇED’in bulunduğu bölgeye bağlantıyı sağlayan karayolu kapalı durumda bulunuyor. Ayrıca bölgede elektrikler kesik, telefon hatları çalışmıyor, GSM hatlarında da büyük sorun yaşanıyor. Bölgede Orman, Aydem, İtfaiye, Zabıta ve Jandarma ekipleri çalışma yapıyor. Bu arada, Sarıgerme’de çeşitli otellerde kalan turistler hortumun ardından otelleri terk etmeye başladı. Üç otelde büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Hortum nedeniyle, Sarıgerme’de turizm sezonunun tamamen kapandığı ve Sarıgermeyi eski haline getirecek çalışmaların uzun süreceği belirtiliyor.

ORTACA HORTUM YÜZÜNDEN YERLE BİR OLDU / Foto Galeri

ESKİŞEHİR'DE ŞİDDETLİ RÜZGAR VİLAYET MEYDANI ETRAFINDAKİ SUNTALARI DEVİRDİ: Şiddetli rüzgar Eskişehir'de de etkili oldu. Bazı semtlerde işyerlerinin tabelaları söküldü, kent merkezindeki bir apartman dairesinin penceresinden düşen cam park halindeki otomobilde hasar oluşturdu. Çevre düzenlemesi inşaatına 8 Nisan 2013 tarihinde başlanılan ve 6 Temmuz 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan ancak henüz tamlanamayan Vilayet Meydanı'nın etrafına demir ayaklar üzerine yerleştirilen sunta paravanlar şiddetli rüzgardan dolayı yayaların geçtiği yere doğru devrildi. Olay sırasında şans eseri kimseye bir şey olmadı. Devrilen suntalar yaların geçişini olumsuz etkiledi.
Valilik yetkilileri, meydanın çevre düzenlemesini yapan şirket görevlilerine telefonla ulaşarak devrilen suntaların yerinden kaldırılmasını istediklerini belirtti. Suntaların devrildiğini gören bazı kişiler, "Geçtiğimiz aylarda da bu suntalar rüzgarda yıkılmıştı ama kimse önlem almayı düşünmemiş. Bugün de şans eseri kimseye bir şey olmadı. En kısa zamanda buraya bir çare bulsunlar" dedi.

EDİRNE SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM: Edirne'de sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor. Balkanlar'dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren kentte sağanak sabaha karşı şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Trafik polisleri yoğun kavşaklarda önlem alarak trafik seyrinde tıkanıklık olmaması amacıyla düzenleme yaptı. Bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oldu. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının 9 derece yaşandığı kentte sağanağın yarına kadar aralıklarla, zaman zaman da şiddetli olarak devam edeceğini belirtti.

MANİSA'DA İKİ SAATLİK YAĞMUR YETTİ: Manisa’nın Salihli İlçesi’nde iki saat boyunca aralıksız devam eden sağanak yağmur, ilçede hayatı felç etti, cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı yollarda çökmeler meydana geldi.
Salihli İlçesi’nde bugün saat 13.00 ile 15.00 arasında aralıksız yağan sağanak yağmur ilçeyi göle çevirdi. Cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Belediye ekipleri tıkanan mazgalları açmak için yoğun çaba harcadı. Kurudere ve Fevzipaşa caddelerinin kesiştiği noktada çökme meydana geldi. Bölgede, şiddetini azaltan yağmur aralıklarla devam ediyor.

ZONGULDAK LİMANI YİNE ÇÖPLE DOLDU:Her yağmurun ardından çöple dolan Zonguldak Limanı’nda yine benzer bir durum yaşandı. Geceden itibaren aralıklarla etkisini sürdüren yağmurda su seviyesi yükselen Acılık ve Üzülmez Dereleri’nin getirdiği evsel atıklar, limanda suyun yüzeyini kapladı. Derelere atılan ve yağmur sularıyla limana taşınan plastik bidon, top, teneke kutu ve pet şişe gibi atıklar kirliliğe yol açtı.
Öte yandan, belediye hoparlöründen anons yapılarak, aralıklarla etkili olan yağmura karşı halk uyarıldı. Bugünden itibaren cuma gününe kadar etkili olacağı belirtilen yağmur nedeniyle halkın sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!