Bayraktar da müsteşar da değilse 21 kere kaçak geçen kim

Güncelleme Tarihi:

Bayraktar da müsteşar da değilse 21 kere kaçak geçen kim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 01:19

Kamuda, OGS'den kaçak geçti, geçmedi bilmecesi çözülemedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, köprü ve otoyoldan 'kaçak geçtiği' iddialarına "Ben geçmedim, kameralar renk ayrımı yapamadığı için bakanlık aracıyla aynı plakaya sahip farklı bir araca yazılan cezalar bakanlığımıza yazılmış gibi görünmüş" açıklaması yaptı. Hürriyet, Bakanlık aracıyla aynı plaka numarasına sahip aracın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Lütfi Akca'ya ait olduğunu öğrendi. Ancak bakanlık yetkilileri de müsteşarın kaçak geçmediğini; cezaların plakaya değil; OGS etiket numarasına gönderildiğini savunuyor.

Haberin Devamı

Sayıştay'ın 2012 yılı Karayolları Genel Müdürlüğü denetim raporunda, 2012 yılında otoyol ve köprülerde kaçak geçiş nedeniyle 371 milyon liralık ceza kesildiği; ancak bu cezaların tahsil edilip edilmediği, edildiyse nereye aktarıldığı bilgisinin olmadığı yer aldı. Bu raporla birlikte kırmızı plakalı makam araçlarının konvoy geçişlerinde cezalı duruma düştüğü, en çok cezanın da 21 kaçak geçişle Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'a yazıldığı haberleri gazetelere yansıdı.

Bayraktar da müsteşar da değilse 21 kere kaçak geçen kim
Bakanlık, bu bilgilerin doğru olmadığını belirterek, "Yaptığımız araştırma sonucunda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından köprü ve otoyol geçişlerinde kaçak geçişi belgelemek için yerleştirilen kamera siteminde renk ayrımının yapılamaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracımızla aynı plakaya sahip farklı bir araca yazılan cezaların Bakanlığımız makam araçlarına yazılmış gibi göründüğü anlaşılmıştır. Aynı plakaya sahip farklı bir araca kesilen ceza, kamuoyunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a kesilmiş gibi algılanmıştır. Yanlış haberlerin içeriğinin ve veriliş şeklinin düzeltilmesi amacıyla söz konusu medya organlarının uyarılması ve kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur. Bakanımız bu tür konularda son derece titizdir" denildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, "Kaldı ki bakanımız İstanbul'a makam aracı ile değil; uçak ile gitmeyi tercih etmektedir. İstanbul'da ise özel plakalı bir araç kullanmaktadır" dediler.

Haberin Devamı

MÜSTEŞAR PLAKASIYLA KARIŞMIŞ

Hürriyet, kameraların renk ayrımı yapamadığı için Bayraktar'ın plakası ile karışanın ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Lütfi Akca olduğunu öğrendi. Ancak Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, müsteşarın kaçak geçmesi gibi bir durum olamayacağını, zaten araçta da OGS etiketi bulunduğunu belirttiler. Cihazdaki arıza nedeniyle Müsteşarın geçişlerinde 'kaçak' durumuna düştüğünü ancak bankanın bu durumu bildiği için etiketten 'kaçak ücreti' değil; 'normal ücreti' düştüğünü vurguladılar. Bakanlık yetkilileri, "Kaldı ki OGS sisteminde araçlara plaka okunarak değil; etiket okunarak ceza kesiliyor. Yani bir aracın cezalı geçişinin, başka bir araca yazılması mümkün değil; çünkü etiket numarası okunuyor. Ceza da makam plakasına değil; makam plakasının bağlı olduğu gerçek plakaya gönderiliyor" dediler.

BAKMADAN GEÇME!