Bir kez daha haykırıyoruz: Vatan sağ olsun

Güncelleme Tarihi:

Bir kez daha haykırıyoruz: Vatan sağ olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 01:28

Yargıtay’ın Balyoz kararı sonrasında Hadimköy Cezaevi’nde bulunan 88 asker, ‘Hukuku katleden - Bilimi reddeden adalet’ başlıklı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Davanın büyük bir komplo ürünü olduğunu vurgulayan askerler, “Aziz şehitlerimiz ile bugünleri yaşayarak kahrolan gazilerimizin ve bu ülkenin tek gerçek devrimini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün tertemiz hatıraları önünde suçsuzluğumuzu bir kez daha haykırıyoruz: VATAN SAĞ OLSUN” dediler.

YARGITAY’ın açıkladığı Balyoz kararı sonrasında Hadımköy Cezaevi’nde bulunan 88 asker yazılı açıklama yaptı. Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hava Korgeneral Turgut Atman, Koramiral Deniz Cora, Hava Pilot Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümamiral Sinan Ertuğrul, Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş, Hava Pilot Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tuğamiraller Ali Sadi Ünsal ve Şafak Yürekli’nin de imzalarının bulunduğu ‘Hukuku katleden - Bilimi reddeden adalet’ başlıklı açıklamada, özetle şöyle denildi:

ASRIN İFTİRASI

“Yaklaşık 3 yıldır devam eden ‘Asrın iftirası’ Balyoz davasında, Yargıtay kararını açıkladı. Bu dava, büyük bir komplo ürünüdür. Bugün yargı bir silah olarak kullanılmakta herkes sahte delillerle ve iftiralarla suçlanabileceği ve hapse gönderilebileceği tehdidi altında bulunmaktadır. Tarihe not düşeriz ki, bugün bizlere karşı bu zulmü yapanların gelecekte mutlaka tarafsız ve bağımsız bir yargı önünde yargılanacakları suçlardan biri de Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ve zaman aşımına da tabi olmayan ‘İnsanlığa karşı suçlar’ olacaktır. Bizler uğruna can vermeye yemin ettiğimiz bu kutsal vatan ve onun üzerinde yaşayan Yüce Türk Milleti’nin hiçbir değerine ihanet etmedik, görevlerimizi yerine getirirken anayasa ve yasaların çizdiği yoldan asla ayrılmadık. Birlikte yola çıktığımız ve bugünleri göremeyen aziz şehitlerimiz ile bugünleri yaşayarak kahrolan gazilerimizin ve bu ülkenin tek gerçek devrimini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün tertemiz hatıraları önünde suçsuzluğumuzu bir kez daha haykırıyoruz: VATAN SAĞ OLSUN.”

SİLİVRİ’DEN MESAJLAR

Silivri Cezaevi’nde her hafta çarşamba günleri yapılan açık görüşte kararı öğrenen emekli generaller, tepkilerini küçük notlara yazarak duyurdular. Eşleri tarafından okunan notllar şöyle:

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz(18 yıl):

Bu karar Türkiye’nin yeni düzeninin tescillenmesidir. Düşman ceza hukuku yürürlüğe sokulmuştur. Karşı devrimin yargı kararları böyle olur. Ben ancak kendimle övünebilirim.

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri (18 yıl):
2007’den önce yazılması mümkün olmayan dijital belgelerle 2003’te hazırlandığı iddia edilen bir darbe planının teyit edildiğini Yargıtay da kabul ediyorsa Türkiye’de hukuk diye bir şey yok demektir.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç (18 yıl):
Bizler masumuz. Yüce Türk milleti de ordusunun başına gelen hukuksuzluktan dolayı mağdurdur. Türkiye Cumhuriyeti bu hukuk ayıbıyla 100’üncü yılına ilerleyemez!

Emekli Tümgeneral Hasan Fehmi Canan (18 yıl):
Türkiye’de hukuk sisteminin mezara gömüldüğünü tescil eden karara ülkem ve ülkemin güzel insanları adına üzülüyorum.

Emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı (18 yıl):
Vatanın bütünlüğü için canlarını veren kahramanlarımızın yanında verilen bu kararın sözü bile edilemez. Siyasi kararın benim için hiçbir önemi yoktur. Reddediyorum. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Emekli Tümamiral Fikret Güneş (18 yıl):
Karar bugüne kadar uğradığımız haksızlık ve hukuksuzlukların devamından başka bir şey değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!