Mobbing şikayetinde erkekler lider

Güncelleme Tarihi:

Mobbing şikayetinde erkekler lider
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 13:08

Türkye'da çalışma hayatında mobbingten (duygusal taciz) şikayetçi olanların çoğunluğunun tahmin edilenin aksine erkekler olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığın iletişim merkezi Alo 170'i arayarak mobbing şikayetinde bulunanların yüzde 58'inin erkek çalışanlar olduğunu açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, 2011'de yürürlüğe gren "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin Önlenmesi (Mobbing)" Genelgesi çerçevesinde, psikolojik tacizle mücadeleyi güçlendirmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi olan ALO 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlanmaya başlandığığnı vurguladı.

Bu kapsamda 19.03.2011-19.03.2013 tarihleri arasındaki iki yılık süreçte ALO 170'e toplam 5.890 adet işyerinde psikolojik taciz başvurusu yapıldığını aktaran Bakan Çelik, başvurulara ilişkin istatistikleri şöyle açıkladı: "Başvuranların özel ve kamu sektöründeki cinsiyete göre dağılımına baktığımızda; özel sektörden gelen şikâyetlerin % 58'i erkek, % 42'si kadın; kamu sektöründen gelen şikâyetlerin ise % 49'u erkek, % 51'i kadındır"

Haberin Devamı

İSTANBUL BİRİNCİ

Bakan Çelik'in açıkladığı verilere göre, il bazında mobil şikayetlerindekamu sektöründen %16.86'lik oranla İstanbul birinci, Ankara % 15,21 ile ikinci sırada yer alıyor. Özel sektörde de yine en çok şikâyet % 37.62 İstanbul ilinden geldi.
Bakan Çelik, mobbingle mücadele konusunda Bakanlığı'nın çalışmalarını ise şöyle özetledi; "Bakanlığımız genelgenin kapsamında kendisine verilen görevleri yerine getirmek için çalışmalara başlamış, öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Hattı olan ALO 170 üzerinden mobbing konusunda çağrılar alınmaya başlanmış, bu çağrılara cevap vermek üzere psikologlar önce konu hakkında eğitilmiş, daha sonra da hattı arayanlara yardımcı olmak üzere görevlendirilmişlerdir. Söz konusu psikologlar hattı arayanları konu hakkında bilgilendirme, işyerinde psikolojik tacize uğradığını düşünenlere psikolojik destek verme, onları yönlendirme, şikayetleri dinleme görevlerini yerine getirmeye başlamışlardır."

BAKMADAN GEÇME!