Emniyet: Reyhanlı El Kaide işi değil

Güncelleme Tarihi:

Emniyet: Reyhanlı El Kaide işi değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 12:30

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 11 Mayıs’ta 53 kişinin öldüğü Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyla ilgili, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Emniyet, “Saldırının El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiği” yönündeki haberlerin yalan ve maksatlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, söz konusu haberin, Suriye rejimi yanlısı İngilizce ve Arapça yayın yapan “breakingnews.sy” internet sitesine dayandırılarak yapıldığı, bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütü’ne ait olup olmadığına ilişkin bilgilerin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, iddianın El Kaide yanlısı internet sitelerinde de yalanlandığı ve maksatlı olduğu ifade edildiği kaydedildi. El Kaide’ye yönelik yürütülen mücadelenin kamuoyunca bilindiği ifade edildi. Açıklamada, patlamayı gerçekleştirenlerin belirlendiği, gözaltına alınan 35 kişiden 20’sinin tutuklandığı belirtildi.

''Patlamayı gerçekleştirenler tespit edildi''
Patlamayı gerçekleştiren şahıslar ile araçları temin eden, patlayıcıları Suriye’den getiren, araçlardaki donanımları değiştiren, patlama öncesi keşif yapan, araçları olay yerine getirerek patlatan ve bu kişilere yardım ve yataklık yapan şahısların tümünün bilgi, belge ve kamera görüntüleriyle tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
“Yakalanan şahısların Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularında alınan ifadeleri ve yapılan tahkikat sonucu, faillerin mevcut Suriye rejiminin istihbarat servisinde görevli subaylarla ve yine aynı servisle irtibatlı THKP/C Acilciler terör örgütü elebaşı olarak kırmızı bültenle aranan Mihraç Ural ile bağlantılı olarak lojistik ve finansal destek sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri açık ve net bir şekilde tespit edilmiştir. Soruşturma halen adli makamlarca sürdürülmektedir.
Reyhanlı saldırısının failleri somut delillerle belirlenmişken bu tür asılsız haber ve bu haberlere dayandırılarak yapılan yorumların olayı çarpıtma amacına yönelik olduğu değerlendirilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!