Erdoğan ne demek istedi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ne demek istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 11:27

hurriyet.com.tr, Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi sözlerini canlı yayında analiz olarak veriyor.

Haberin Devamı


İLK MESAJ: BİRLİK VE BERABERLİK- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi paketini açıklarken ilk sözleri, ilk mesajı "Birlik ve beraberlik" oldu. Başbakan, paketin birlik ve beraberliğe katkıda bulunması dileğini iletti.

ATATÜRK, MENDERES, ÖZAL VE ERBAKAN- Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çeken bir başka unsur ise, Atatürk'ten başlayarak, Türkiye'nin siyasi yaşamına damga vuran isimleri andı.
Başbakan, Gazi Mustafa Kemal'in dışında, üç eski Başbakan'ı andı; Adnan Menderes'ten "Demokrasi şehidi", Turgut Özal'dan "Değişim sevdalısı", Necmettin Erbakan'dan ise "Tüm ömrünü Türkiye'nin özgürleşmesine adamış" olarak bahsetti.

TARİHİ AN- Başbakan Erdoğan, demokrasi paketinin amacını "Türkiye'yi daha da büyütmek" olarak açıkladı. Erdoğan, paketi "tarihi" olarak nitelendirdi.

DAHA ÖNCEKİ DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARININ DEVAMI...-
Başbakan, açıkladığı paketin Türkiye'de daha önce açılan demokratikleşme adımlarının "Devamı" olduğunu da vurguladı. Demokratikleşmenin Atatürk döneminde başladığını, "Gazi Mustafa Kemal'in devrim niteliğindeki adımları, Türkiye'yi her yönden muassır medeniyet seviyesine ulaştırmayı amaçlıyordu" diye ifade eden Başbakan, Demokrat Parti döneminindeki demokratikleşmeye ise, "1950'de başlayan demokratikleşme tarihi" ifadesiyle dile getirdi.

"TÜM TORTULARI TEMİZLEMEZ AMA..."- Başbakan Erdoğan, paketin "Tüm ağırlıklarından kurtaracak, tüm tortuları temizleyecek, tüm prangalarından kurtaracak" paket olmadığını, ancak çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

"DEMOKRATİKLEŞME MİLLETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR...-"-Başbakan, Demokratikleşme paketinin "Bir son, bir nihayet" olmadığını da vurgulayarak, "Demokrasi paketleri milletin yüzünü güldürür, darbecilerin ise uykularını kaçırır" ifadesini kullandı.

"HİÇBİR SİLAH, HAK TALEBİNİN YERİNİ TUTMAZ..."- Başbakan konuşmasında, sorunların ancak "Siyaset kurumu" ile çözülebileceğine vurgu yaparak, "Hiçbir silah, hiçbir şiddet gösterisi, meşru bir hak talebinin yerini tutamaz. Onun kadar da güçlü olamaz. Yumruklar sıkılıysa, tokalaşma, ellerin birleşmesi mümkün değildir" diye konuştu.

"HALKA RAĞMEN, DÜZEN KURULMAZ, İLERİ ADIM ATILMAZ.."- Başbakan Erdoğan'ın en önemli vurgusu ise, atılacak her adımın, "Tek tipçi" ya da "iİerici", halkla beraber atılması gerektiği oldu. "Halka rağmen düzen kurulamayacağını", "İleri adım da atılamayacağını" söyleyen Başbakan, "Tek tipçi rejim de, ilerici rejim de halka rağmen adım gerçekleştirilemez" dedi.

"MAKBUL VATANDAŞ YOK..."- İnsanı yaşat ki, devlet yaşatsın. Devlet özüne aslına rücu etmiştir. Milletine efendilik eden değil, milletine hizmetkar olmak için yola çıkmış iktidar var.













BAKMADAN GEÇME!