CHP'den Barbaros Şansal'a 'palalı' yanıtı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Barbaros Şansala palalı yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 08:13

Modacı Barbaros Şansal, Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP'nin olduğunu iddia etti, Gürsel Tekin'i şahit gösterdi. İddiayı yalanlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Asparagas' yorumunda bulunurken AK Partili Hüseyin Çelik de Twitter'da savcıları göreve çağırdı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Şansal'a tepkisi ise "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o" demek oldu.

Haberin Devamı

Gezi Parkı protestolarına destek veren modacı Barbaros Şansal'ın "palalı" saldırgan Sabri Çelebi ile ilgili iddiada bulunduğu şok bir videosu yayınlandı.

Videoda Şansal, Gezi eylemcilerinin düzenlediği bir platformda konuşurken 'palalı saldırı' olayının CHP tarafından organize edildiğini ileri sürüyor.

BARBAROS ŞANSAL'DAN GÜNDEMİ SARSAN İDDİA

ŞANSAL, CHP'Lİ TEKİN'İ DE ŞAHİT GÖSTERDİ

Şansal, şunları söylüyor videoda:

CHPden Barbaros Şansala palalı yanıtı

"Yine bir gece, Taksim'deki tam meydandaki bir kafede Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana, Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını, konuştuklarını ve bunu AKP'nin üstüne atacaklarını söyledi. Yalnız değildim, yanımda Gürsel Tekin vardı, başka şahitlerim de vardı."

Haberin Devamı

Şansal, ’Gezi olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırı olayının arkasında CHP’nin olduğu’ iddiasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şansal, ""Bildiğim kadarıyla bunu söyleyen arkadaş AKP’nin polisiyle davalı. Gürsel Tekin de oradadıydı. İl Genel Meclisi’nin CHP’li bir üyesinin danışmanı bana söylediğinde ’Şaka mı yapıyorsun?’ dedim. 10 gün sonra bu olay gerçekleşti. Belki tesadüf belki de gerçekten planlanmıştı. Onu bulmak, araştırmak benim değil Savcılığın, hukuğun görevi" dedi.

ŞANSAL'IN TWITTER HESABI ASKIYA ALINDI

AK Parti’li Hüseyin Çelik’in Twitter aracılığıyla savcıları göreve çağırmasını bilmediğini, kendisinin Twitter hesabının askıya alındığını dile getiren Şansal, "Ben orada tek başıma değildim. Çağırırlarsa tabi ki gider ifademi veririm. Orada Gürsel Bey’le de konuşuldu'' iddiasında bulundu.

CHP'Lİ TEKİN'DEN YALANLAMA

CHP Genel BAşkan Yardımcısı Gürsel Tekin, modacı Şansal'ın iddialarını yalanladı. Olayın gerçeklikle ilgisinin olmadığını belirten Tekin, ''Tamamen asparagas'' yorumunda bulundu.

Tekin, 29 Eylül Pazar günü Türkiye'nin gündemini yakından ilgilendirecek konularda, belgelerle bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, "Herkes bu açıklamamızı beklesin" dedi.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN SAVCILARA ÇAĞRI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Barbaros Şansal’ın ‘palalı’ saldırganla ilgili iddiası üzerine savcıları harekete geçmeye davet etti.

Hüseyin Çelik resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Barbaros Şansal'ın internete düşen, palalı kişiyle ilgili iddia ve beyanlarını delil göstererek savcıları harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

CHPden Barbaros Şansala palalı yanıtı

BAKAN GÜLER: SAVCILAR İDDİAYI DEĞERLENDİRECEKTİR

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Şansal'ın iddiasıyla ilgili olarak ''İddianın dayanağı nedir bilemiyorum. Ben de televizyonlardan duydum. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları bu iddiayı da değerlendirecektir'' diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: İFTİRA

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Barbaros Şansal'ın "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin "Bu sözler gerçekle iddiası olmayan bir iftiradan ibarettir. Şansal iddiasını ispatla mükelleftir" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığından Şansal'ın iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:
"Barbaros Şansal'ın Talimhane bölgesindeki palalı saldırgana dair CHP'yi suçlayan iddialarına cevap vermeyi gereksiz bulmakla birlikte, kamuoyuna saygımızdan, ülke olarak kritik süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde böylesi saçma ve gerçeklikle hiçbir şekilde örtüşmeyen bu iddiaya karşı bir açıklama yapma gereği duyduk.

Şansal, 'CHP İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi'nin olayı CHP'nin tezgahladığı tarzında sözler söylediğini iddia etmiştir. Bu sözler gerçekle iddiası olmayan bir iftiradan ibarettir. Şansal iddiasını ispatla mükelleftir. Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'in de belirttiği gibi ülkenin gerçek sorunlarının üzerini kapatmak için yaratılmak istenen sahte gündemlere alet olmayacağımızı, buna alet olanları da muhatap kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: MODA İŞİNE BAKSIN O

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barbaros Şansal'ın "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin, "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi Antalya temsilciliğini ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Barbaros Şansal, Gezi olaylarındaki 'palalı saldırganın' CHP ile bağlantısı olduğunu iddia etti, bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Kim o?" diye sordu.

Şansal'ın modacı olduğunun söylenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o. Eğer siyasete soyunacaksa AKP orada duruyor, gider oraya katılır, o zaman bizim muhatabımız olur" diye konuştu.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!