İstanbul'da taraftar operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda taraftar operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 06:52

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri üç büyük kulübün taraftar gruplarına operasyon düzenliyor. 100'den fazla adreste arama yapıldı. Şu ana kadar 80 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş tribün liderlerinden Alen Markaryan, Ultraslan lideri Muzaffer Şirin ile GFB lideri Sefa Kalya'nın yanı sıra Fenerbahçe stad müdürü Ayhan Pak da var. Galatasaray'da Stat Bilet Dağıtım Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baydur gözaltına alınınca Galatasaray kulübü olağanüstü toplandı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, operasyonun taraftar gruplarına yönelik olduğunu, bazı eski ve yeni yöneticilerin ifadelerine başvurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik, 1 yıl süren telefon ve fiziki takibin ardından düzenlediği operasyonda Beşiktaş tribün liderlerinden Alen Markaryan ile Genç FB lideri Sefa Kalya'nın da arasında bulunduğu 80 kişiyi gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA TARAFTAR GÖZALTINDA / Foto Galeri

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl saha içi ve dışı olayların yaşandığı Fenerbahçe- Galatarasay maçından sonra taraftar gruplarını takibe aldı.

İstanbulda taraftar operasyonu

Ekipler, 1 yıl boyunca Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftan gruplarını takip altına aldı. Yapılan çalışmada, taraftar grupları içinde etkin olan isimlerin organize suç örgütü faaliyeti içerisine girdikleri belirlendi. Taraftar gruplarındaki bu kişilerin haksız maddi kazanç elde ettikleri, tehdit olaylarına karıştıkları da saptandı.

Haberin Devamı

Yapılan tespitlerin ardından sabah erken saatlerde İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin'de yürütülen operasyona katılan 500 polis, yaklaşık 100 adrese girdi.

OPERASYON YAPILAN TARAFTAR GRUPLARI

Gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçe taraftar grupları 'Kill For You', 'FenerbahChe', Beşiktaş taraftar gruplarından 'Çarşı' ve 'Asya Kartalları' ile Galatasaray taraftar grubu 'Ultraslan'ın önde gelen isimlerinin bulunduğu belirtildi. Çarşı grubunun eski tribün lideri Alen Markaryan ve Ultraslan lideri Muzaffer Şirin de Emniyet'e getirildi. Emniyete getirilenlerden bir çoğunun kelepçeli olduğu görüldü.

ALEN'İ KELEPÇELEYEREK EMNİYETE GETİRDİLER / HÜRRİYET TV

ALEN MARKARYAN GÖZALTINDA

Beşiktaş'ın eski tribün liderlerinden Alen Markaryan gözaltına alındı. Polisler, sabah saatlerinde Markanyan'ın Üsküdar'daki evine geldi. Alen Markanyan polisler arasında evden çıkarıldı. Neden gözaltına alındığına yönelik soruya Alen Markanyan, "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Markanyan, elleri kelepçeli halde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

OLAYLI DERBİDEN FOTOĞRAFLAR

GFB LİDERİ DE GÖZALTINDA

Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya'nın yanı sıra Fenerbahçe stad müdürü Ayhan Pak da gözaltında...

ULTRASLAN'A OPERASYON

Galatasaray'ın taraftar grubu Ultraslan'ın liderlerinden Muzaffer Şirin de Emniyet'e getirildi.

GALATASARAY'DA BİLET DAĞITIM SORUMLUSU GÖZALTINDA... GS'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Galatasaray'da Stat Bilet Dağıtım Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baydur da bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Bu gelişme sonrasında Türk Telekom Arena'da Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, bilet işlerinden sorumlu diğer isimlerle olağanüstü toplantıya girdi.

Haberin Devamı

OPERASYONUN NEDENİ

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin bazı taraftar liderlerinin de aralarında bulunduğu taraftar gruplarına yönelik operasyonun, tribünlerde şiddet olaylarının organize edilmesi ve bilet manipülasyonu iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.

MUAMMER GÜLER OPERASYON İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI / HÜRRİYET TV

GÜLER: ESKİ YENİ YÖNETİCİLERİN İFADELERİNE BAŞVURULACAK

İçişleri Bakanı Muammer Güler "İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 2012 eylül ve aralık aylarında başlattığı mayıs ayında da devam ettiği 3 projeli operasyonla ilgili çalışmalar bugün cumhuriyet savcılarının talimatıyla yakalamaya dönüştürüldü" dedi. Güler sözlerine şöyle devam etti: 16 eylem ile ilgili 96 kişinin yakalanmasına ilişkin gözaltılar oldu. Bu, taraftar gruplarına yönelik bir operasyondur. Taraftar gruplarının kulüplerden menfaat talep ettiği, bu olmadığında olay çıkararak takımların ve tribünlerin güvenliklerini tehdit ettiği, spor kulüplerini ceza almakla tehdit ettiği. Örgütlü bir şekilde 6222’de yer alan suçları işledikleri, yağma suçunu işledikleri malı canı tehlikeye soktukları iddia konusudur. Savcıların talimatıyla bazı eski ve yeni yöneticilerin ifadelerine başvurulacaktır.

Haberin Devamı

İŞTE İSTANBUL’DAKİ OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ


GÖZALTINA ALINANLAR EMNİYETE GETİRİLDİ / HÜRRİYET TV

GÖZALTINDAKİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İstanbul'da taraftar gruplarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilenler arasında Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı'nın eski lideri Alen Markaryan da yer aldı.

GÖZALTINA ALINAN TARAFTARLAR SAĞLIK KONTORLÜNDEN GEÇİRİLDİ / HÜRRİYET TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!