Çiçek: Her cezaevinin akıbeti Ulucanlar gibi olsun

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Her cezaevinin akıbeti Ulucanlar gibi olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 17:20

TBMM Başkanı Cemil Çiçek,"Temennimiz odur ki; hiç cezaevleri olmasın. Ama bu ne kadar doğrudur? Ama temennim, her cezaevinin akıbeti böyle olsun. İnsanları tutuklamak için, çile çekmek için yapılmış olsun ama sonuçta fikre düşünceye dostluğa kardeşliğe hizmet eden mekanlara dönüşmüş olsun" dedi.

Haberin Devamı

1925 yılında İçişleri Bakanlığınca Umumi Hapishane olarak inşa edilen, 2006 yılında kapatılan, 2009 yılında Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi’nin resmi açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek açılışta yaptığı konuşmada Ulucanlar Cezaevi'nin Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Ulucanlar Cezaevi'nin Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli bir yere sahip. Bu cezaevinin bir özelliği de Türkiye denildiği zaman özelikle de Avrupa'da, Ulucanlar Cezaevi, Bayrampaşa Cezaevi ile anılıyordu. Türkiye'yi ziyarete gelen bir çok milletvekili veya ziyaretçinin, toplantı yeri Ulucanlar Cezaevi'ydi. İtiş kalkışlar toplantılar yapılırdı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ULUCANLAR'IN BENİM İÇİN ÖZEL BİR YERİ VAR"

Ulucanlar Cezaevi'nde çok acılar, sıkıntılar yaşandığını söyleyen Çiçek, "Temennimiz odur ki; hiç cezaevleri olmasın. Ama bu ne kadar doğrudur? Ama temennim, her cezaevinin akıbeti böyle olsun. İnsanları tutuklamak için, çile çekmek için yapılmış olsun ama sonuçta fikre düşünceye dostluğa kardeşliğe hizmet eden mekanlara dönüşmüş olsun. Ulucanlar'ın benim için özel bir yeri var. Avukatlık stajını yaptığım yılların ilk günleriydi. Savcu Yusuf Kapusuz vardı. Salih Kapusuz ile alakası yok. Savcı bey otopsiye hiç gittin mi diye sordu bana. Böylece, ilk defa Ulucanlar Cezaevi'ne ben, bir idam mahkumunun vefatı sebebiyle otopsisi için geldim" dedi.

BAKMADAN GEÇME!