Hükümetten olaylı derbi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten olaylı derbi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:38

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş - Galatasaray maçında çıkan olaylara ilişkin "Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" dedi. Maçın ardından stada biletsiz seyirci girip girmediği de polemik konusu oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Biletsiz kesinlikle seyirci alınmadı'' derken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da biletsiz giren bir kitlenin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Dünya Vakıflar Konferansı"nın açılışına katıldı.

Arınç, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bülent Arınç olaylı derbiyle ilgili soruya, "Yaşanmış olay fevkalede üzücüdür, çirkindir" dedi. "Bu tür olayların yaşanmaması için radikal tedbirler alınmalıdır" diyen Arınç, "Bu çirkinliğe neden olanlar bulunmalı cezalandırılmalı, bir daha statlara girmemeleri sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Arınç ayrıca, "Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" dedi.

BOZDAĞ: "ORGANİZE OLMASI FELAKET OLUR..."

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki olaylı derbi konusunda, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da konuştu. Bozdağ, olaylar konusunda "organize olması felaket olur" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Samanyolu Haber’de katıldığı programda derbi maçında çıkan olayları değerlendirdi. Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:
“Galatasaray Beşiktaş maçı Türkiye’nin büyük bir dikkatle izlediği derbilerden bir tanesidir. Gönül isterdi ki bu derbi centilmenlik içinde geçsin hak eden kimse o kazansın. Sporun özünde de böylesi bir anlayış vardır. Spor sahalarında şiddetin sporu esir aldığı bir noktaya geldiğini görüyoruz. Biz sporda şiddeti önlemek maksadıyla bir kanun çıkardık. Bu yaşanan siyasal bir olay değil, sporda şiddet kuralarını ihlal eden boyutu var.

Spora siyaset bulaştırmak isteyene her zaman olacaktır. Sporcular sporu sevenler ve sporu yönetenler spora siyaset karıştırılmasına her zaman karşı oldu. Son gezi hadiselerinde Çarşı grubunu ismi hep geçti ama Beşiktaş yönetimi belli bir mesafe koydu. Bazıları bu işin siyaset sokmak, gündelik tartışmalarını içine siyasette çekmek isteyebilir. Sağduyulu bütün taraflar bundan rahatsız olacaktır.

ANAYASA UZLAŞAMIYORUZ AMA….


Benim kendi evimde üç tane takım tutan var. Beşiktaş’ı tutan AK Parti’li, CHP’, MHP’li ve BDP’li var. Fener’i, Galatasaray’ı tutanlar da var. Takımlar siyasal görüş farkı gözetmeksizin bir birliği gözetiyor. Biz Anayasa Uzlaşma Komisyonunda Anayasa yapamıyoruz siyasal görüş farkı olan herkes bir takım çatı altında bir araya geliyor. Futbol takımlarını birleştirici özelliği var.

Son zamanlarda radikal gruplar, terör örgütleri siyasi düşünceleri ve sportif alanları tesir ve etki altına almak için gayret içindeler. Gezi hadiseleri nedeniyle birtakım radikal grup terör grupları sporun içine sızma ve spor alanlarında o ilin kodu neyse o dakikada belli sloganları atarak sporcuları ve taraflar rehin almak isteyen gruplar var.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI SAĞDUYULUDUR


Sporun içinde taraftarların arasına siyaseti sokmak isteyen, siyasal taraftarlıkları taşımak isteyen gruplar olduğunu görüyoruz. Beşiktaş taraftarlarını kahir ekseriyeti sağduyu sahibidir ve bunu yapmak isteyenlerin karşısında tavır koyanlardır. Maçın 34. Dakikasında ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ diye slogan atılıyor herkes katılıyor mu? Hayır katılmıyor. Tribündeki taraftarda televizyonda maçı izleyene de bundan rahatsız alıyor.

Sporun içine siyasetin karıştırılmasına her zaman karşıyım. Sporun içine siyaset girerse insanlar gönül huzuru içinde maç seyretme imkanı kaybeder. Herkesin aklı selimle hareket ederek spora siyaseti, spora şiddeti ve spora terörü bulaştırmak isteyenlere tavır koyması gerekir.

ORGANİZE OLMASI FELAKET OLUR

“İçişleri Bakanı organize dedi” hatırlatması üzerine “İçişleri Bakanımızın bilgileri bizden daha ayrıntılı ve detaylı bilgiler vardır. Benimki görsele dayalı ve şahsıma ait değerlendirmelerdir. Böyle bir olayın organize olmamasını arzu ederim. Böyle bir hadisenin organize olması büyük bir felaketin habercisi olur. Statlara, salonlara centilmenliğin ne giriyorsa bunları önlemek için çalışmamız lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!