Sahte müsteşar 7 yılla yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Sahte müsteşar 7 yılla yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 15:06

İZMİR’de kendini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşteşarı olarak tanıtıp, sınıf arkadaşı Enes Pembe’yi müşteşar yardımcısı yapacağını söyleyerek dolandırdığı iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu 25 yaşındaki Bünyamin G. ’Nitelikli dolandırcılık’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2012 yılında dilekçeyle başvuran Enes Pembe, aynı okulda okuyup birlikte mezun olduğu Bünyamin G.’nin ortak bir arkadaşlarından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına müşteşar olduğunu duyduğunu, sanığı arayıp tebrik ettiğini, bu kişinin kendisini de müşteşar yardımcısı olarak işe alacağını söyleyip dolandırdığını öne sürdü.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI İÇİN PARA VERDİM

Cumhuriyet Savcısı Aziz Kızıl, Bünyamin G., hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2-7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için geçtiğimiz 25 Haziran’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık öğretmen Bünyamin G., ile şikayetçi İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Enes Pembe katıldı. Daha önce dilekçeyle davacı olan Enes Pembe, hakim huzurunda ise şikayetinden vazgeçti. Pembe, "Kendisiyle aynı okulda okuyup mezun olduk. Müşteşar olduğunu duyunca, telefonla arayıp tebrik ettim. Ankara’da AKP’de ileri gelen bakanları tanıdığını, her işi yaptığını söyledi. Beni telefonla arayıp, müşteşar yardımcısı yapacağını belirtti. MİT mensubu olduğunu da söylüyordu. Bunun için de güvenlik soruşturması için 2 bin 700 lira yatırmamı istedi. Kendisine güvenip parayı bankaya yatırdım. Müsteşarlık için eski çalıştığı şirketten ayrılacağını, bunun için de şirkete tazminat ödeyeceğini söyledi. Bankadan çekeceği 20 bin liraya kefil olmamı istedi. Çektiği krediye kefil oldum. Birkaç gün sonra beni tekrar telefonla aradı. Müsteşar yardımcısı yapacağını, bunun için de 18 bin lira para vermemi istedi. Param olmadığımı söyledim. Beni kredisine kefil olduğum bankaya yönlendirdi. Parayı çekip, İlahiyat Fakültesi yakınlarında parayı verdim. Gittiği yerlerde kendini müsteşar olarak tanıtıyordu. Resmi dairelerde iltifat ediyorlardı. Bunlara güvenerek kredi çektim. Krediyi ödemeyince de maaşımdan kesilmeye başlandı. Dolandırıldığımı anladım" dedi.

HEDEFİM MÜSTEŞAR OLMAKTI

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık Bünyamin G., "Müştekiyi fakülteden beri tanıyorum. Benim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda müsteşar olmak hedefimdi. Kendisine müsteşar olduğumu söylemedim. Tebrik ettiğini de hatırlamıyorum. Kendisini bürokrat yapacağım diye söz vermedim. Paraları aldığım doğrudur. Bunları ticari amaçla aldım. Ödeyeceğimi de taahhüt ettim. Henüz ödemedim" dedi.

TANIĞI DA DOLANDIRMIŞ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ali İnce, sanığın kendisini de müsteşar baş danışmanı yapacağını belirtip, 3 bin 800 lira parasını aldığını, sanığın parayı ödeyeceği için şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme, talimatla ifadeleri alınan tanıkların ifadelerinin beklenmesine karar verip, davayı erteledi.

Mahkeme, sanığın Balıkesir Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Genç Girişimciler Topluluğu’nun 28 Kasım 2011 günü Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlediği "Girişimcilik ve İnsanları Tanıma Sanatı" konulu konferansta katılımcılar arasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşarı Bünyamin G.,’nin de bulunduğu etkinliğin çıktısını alıp, delil olarak dosyaya koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!