YÖK’ten İlahiyat kararında geri adım

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten İlahiyat kararında geri adım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 20:32

YÖK Genel Kurulu, ilahiyat fakültelerinin isminin “islami ilim fakültesi” olarak değiştirilmesi ve felsefe grubu derslerinin kaldırılması konusunda geri adım attı.

Haberin Devamı

YÖK’ten yapılan açıklamada Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. İlahiyat camiasından ve kamuoyundan gelen görüşler üzerine YÖK Genel Kurulu’nun toplantısında bu kararların yeniden görüşüldüğü bildirilerek şunlar kaydedildi:
“İlahiyat fakültelerinin isimlerine ve müfredatına ilişkin Genel Kurul kararlarının yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir. Bundan sonraki çalışmalar 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre, yükseköğretim yeterlilikler çerçevesi de dikkate alınarak, yetkili kurum ve kurullar marifetiyle yürütülecek.”

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLMİŞTİ

Daha önce YÖK’ün 12 Eylül’deki Genel Kurul toplantısında İlahiyat Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapor sunulmuştu. İlahiyat fakültelerinde yapılacak düzenlemeleri içeren rapor, Genel Kurul tarafından müzakere edilirken bazı Genel Kurul üyeleri raporda bulunmamasına rağmen ilahiyat fakültelerinin isminin “islami ilimler fakültesi” olarak değiştirilmesi talep edilmişti. Genel Kurul’da yapılan oylamada YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın desteği ile ilahiyat fakültelerine isim ve müfredat değişikliği oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!