52. yıl anması

Güncelleme Tarihi:

52. yıl anması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:27

Eski başbakanlardan Adnan Menderes ve bakanları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 52’nci yılında Topkapı’daki Anıtmezar’da düzenlenen törenle anıldılar.

Haberin Devamı

Törene, Adnan Menderes’in oğlu merhum Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Anıtmezar’daki resmi tören saygı duruşu ve Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Ümran Menderes, bu topraklarda yaşamaktan mutluluk duyduklarını ve bütün unsurlarıyla bu milletin parçalarının örnek bir mozaik teşkil ettiğini söyledi.

KAYBEDEN İDAMI GERÇEKLEŞTİRENLER

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da idamdan 52 yıl sonra kaybedenin Menderes ve arkadaşları olmadığını, kaybedenin idamı gerçekleştiren zihniyet olduğunu söyledi.
Bağış, “Artık Türkiye’de darbenin hiçbir zaman, hiçbir şekilde yapanın yanına kâr kalmayacağını bütün dünya biliyor” dedi. Dua öncesinde Bağış ve beraberindekiler Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun kabirlerine çelenk koydu. Daha sonra İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran’ın ettiği dua ile program sona erdi. Törene katılan DYP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Kıvanç Özel ve Kemal Abdullahoğlu da çelenk koyup, dua etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!