Nevşehir Başsavcısı: Yanlışlık yaptık ama yanlıştan döndük

Güncelleme Tarihi:

Nevşehir Başsavcısı: Yanlışlık yaptık ama yanlıştan döndük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 14:29

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, geçen pazartesi günü gezmeye çıktıkları Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıya uğrayan Japon turistler 22 yaşındaki Mai Kuriharac’ın öldüğü aynı yaştaki Hoshie Teramatsu’nun yaralandığı olayın ’asli faili’ 24 yaşındaki Fatih U.’nun yakalanmadan bir gün önce 26 yaşındaki Mustafa Volkan D.’yi tutuklamakla yanlış yaptıklarını söyledi. Başsavcı Güler, "Sonuçta yanlış yaptık ama sonuçta da yanlıştan döndük" dedi.

Haberin Devamı

Başsavcı Osman Nuri Güler, bugün makamında Japon ve Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, bıçaklı saldırıda yaralanan Hoshie Teramatsu’nun fotoğraftan ve yüzleştirmede Mustafa Volkan D.’yi teşhis etmesinin tutuklamasında önemli rol oynadığını belirtti. Bir başka etkenin de Mustafa Volkan D.’nin otomobilinin, ’asli fail’ Fatih U.’nun aracına benzemesi ve otomobilinden bıçak çıkması olduğunu kaydetti.

İlk tutuklamadan sonra da soruşturma işlemlerine devam ettiklerini, delillerin toplanmasına çalıştıklarını vurgulayan Başsavcı Osman Nuri Güler, Mustafa Volkan D.’nin olayı başından beri kabul etmediğini söyledi. Başsavcı Güler, şöyle dedi:
"Şüpheli M.V.D’nin tutuklanması sonrasında aynı gece Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Mai Kuriharac ve Hoshie Teramatsu’ya yapılan eylemlerin failinin Ürgüp ilçesinde oturan tutuklu şüpheli ile akrabalık ilişkisi olduğu belirlenen F.U. olabileceği bilgisine ulaştık. Bunun üzerine F.U.’nun evinde yapılan aramalar neticesinde saldırıya uğrayan Japon turistlere ait eşyalar bulundu. Olayda kullanılan araçta gerekli arama ve inceleme yapıldı. F.U. başsavcılığımızda alınan ifadesinde Japon turistlere yaptığı eylemleri tevilli olarak kabul etti. Bunun üzerine M.V.D reysen başsavcılığımız tarafından tahliye edildi. Sonuçta yanlış yaptık, ama yanlıştan da döndük."

"M.V.D VE F.U. BİRLİKTE YÜZLEŞTİRİLDİ"

Başsavcı Güler, Mustafa Voltan D. ile Fatih U.’nun, yaralı Japon turist Hoshie Teramatsu’nun tedavi gördüğü Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne birlikte götürülerek teşhis yapıldığını anlattı. Japon turistin bu kez Fatih U.’yu kesin teşhis ettiğini belirten Başsavcı Osman Nuri Güler, dava açılmadan önce bütün delillerin toplanmış olacağını ve bu tür davanın çok sürmeyeceğini anlattı.

Başsavcı Güler, soruşturma sırasında elde edilen delillerin değerlendirilmesine devam edildiğini, şüpheli Fatih U. hakkında en kısa zamanda iddianame hazırlanarak Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne atılı suçlardan dolay dava açılacağını kaydetti.

YARALI TURİSTE TECAVÜZ ETMİŞ

Başsavcı Güler, olayın cinsel amaçla gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını ve failin de tek kişi olduğunu, verdiği ifadelerin de ’çok şaşırtıcı’ olduğunu söyledi. Başsavcı Güler, şöyle dedi:
"Zaten Japon Teramatsu kendilerine saldıranın tek kişi olduğunu beyan etti. Tecavüzün nasıl yapıldığı iddianamede açıklanacak. F.U.’nun iki Japon turistten yaralı olana tecavüz ettiği belirlendi. DNA testlerini çabuklaştırmak için çalışıyoruz. Zaten iddianame 30 gün içinde hazırlanır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!