Cumhurbaşkanı Gül: Ahmet Atakan ile ilgili incelemeler yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül: Ahmet Atakan ile ilgili incelemeler yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 11:20

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili 'Büyük üzüntü duydum. Can kaybı şaka değil. Gereği neyse yapılacaktır' dedi.

Haberin Devamı

YEŞİLKÖY’de bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası Finansal Sistemler Forumunun açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıkıştı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İlk soru Hatay’da yaşamını yitiren Ahmet Atakan’la ilgiliydi. "Böyle bir can kaybı olmasından büyük bir üzüntü duydum" diyen Cumhurbaşkanı Gül, " Bütün ailesinin, herkesin başı sağ olsun. Bunların memleketimizde olmaması gerekir. Can kaybı şaka değil. Bunlar şüphesiz üzücü şeyler. Bununla ilgili incelemeler yapılacaktır. Netice neyse herkese açıklanacaktır. Önce iyice bir incelenmesi gerekir. Tartışmalı bir konu şu anda gördüğüm kadarıyla ama çok büyük üzüntü uydum" dedi.

SURİYE MESELESİ

Suriye’deki gelişmelerle ilgili soruya Suriye’nin kimyasal silahların teslim etmeyi kabul etmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirterek cevap veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Özellikle bir komşu ülkede kimyasal silahların büyük miktarda olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Suriye’nin kimyasal silahlardan tamamen arındırılması, önemli bir gelişme. Bundan memnuniyet duymak gerekir. Ama bunun bir taktik olmaması gerekir. Bunun gerçekten bir temizlik olması gerekir. Bir de ikinci yönü var şüphesiz ki mesele sadece kimyasal silah meselesi değil. ABD’nin de buna sadece bu açıdan bakmaması gerekir. Ortada 100 binin üzerinde insanın öldüğü büyük bir iç savaşın acımasızca devam ettiği, insanların şehirlerin yok edildiği bir ülke var. Bunun muhakkak durdurmak gerekir. Muhakkak siyasi bir çıkış stratejisinin olması gerekir. Yoksa bunun böyle devam edecek olmasını kimse kabul edemez. ’Kimyasal silahlar teslim edildi. Tamam biz amacımıza ulaştık. Öbür taraftan ne olursa olsun’ demenin de doğru olmadığı kanaatindeyim. Hep beraber gerçek anlamda Suriye’de bu iç savaşı bitirecek ve yeni bir düzenin normal insanların kendi ülkelerinde yaşayabileceği yeni bir durumun kurulabilmesi için gerçek anlamda bir siyasi bir çıkış stratejine ihtiyaç var. Bunun hala ortaya konmamış olması çok büyük üzüntü."

CEMİL BAYIK SORUSUNA TEPKİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, çözüm sürecine yönelik terör örgütü yöneticilerinin açıklamalarıyla ilgili bir soruya tepki göstererek, " Buna söylenecek bir şey yok" dedi.

TÜRK EKONOMİSİ FARKINDA

Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek 3 seçimin ve gelişmekte olan ülkelerdeki satış baskısının Türk ekonomisini nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soruya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türk ekonomisi büyümeye devam ediyor. Türk ekonomisi iyi yolda. Daha da iyi olacak. Tereddütler vardı bunu görüyorum. Dün açıklanan istatistikler, bunlar bu tip kaygılara gerek olmadığını gösterdi. Şüphesiz ki ekonomi yönetimi bunların farkında. Dünyada olup bitenden, çevrede olup bitenden. Gerekli tedbirler alınıyor, alınacaktır. Türkiye’nin geleceğinden kimsenin herhangi bir tereddüde girmemesi gerekiyor. Seçimlerin olması da Türkiye’de ilk defa değil. 1946’den beri Türkiye’de çok partili seçimler var. Bunlar olağan süreçlerdir" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN OLİMPİYAT ADAYLIĞI

Son olarak İstanbul’un 2020 olimpiyat adaylığı yarışında Tokyo’ya kaybetmesini değerlendiren Gül, " Üzüldük. Ama herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Unutmayın ki İstanbul bir çok şehri eleye eleye final oldu. Sonuçta yarışta biri kaybedecek biri kazanacak. Bunu böyle görmek gerekir. Ama finalde seçilememiş olmak. Bunu unutmamak gerekir. Bütün bu süreç içindeki faaliyetlerin hepsi yine bir kazanımdır. Türkiye, İstanbul en güzel şekilde tanıtılmıştır. Yapılan çalışmaların hiçbiri boşa gitmemiştir. Bunların hepsinin endirekt olarak gelirleri Türkiye için olacaktır" dedi.

MUAMMER GÜLER: “SABIRLI OLMAK GEREKİYOR”

İçişleri Bakanı Muammer Güler de Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısı'na girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hatay’da Ahmet Atakan’ın ölümüyle sonuçlanan olaylara ve çözüm sürecine değinen Güler şunları söyledi:

Özellikle Hatay’da etnik provokasyonla insanları sokağa dökme girişimlerini biliyoruz.
Bu olayla incelememiz başladı. Sabırlı olmak gerekiyor.

Dün yurdun çeşitli noktalarındaki olaylarda orantılı müdahaleyi hassasiyetle uygulamaya çalışıyoruz.
Ama polise sis bombası taşla saldırı olursa kimsenin talimat vermesine gerek yok müdahale etmek polisin görevidir.
Bu faaliyetleri organize bir şekilde yaymaya çalışan örgütler hakkında çalışmalarımız var.

Biliyorsunuz Gezi olaylarından sonra 189 kişi tutuklandı.
Her olayı bahane bilerek hemen bir protesto gösteri düzenlemenin bir manası yok.
Dünkü olayla ilgili yeni görüntüler var. İnceliyoruz yüksekten düşme olduğu ile ilgili şüphe yok.
Ama her şeye rağmen üzücü bir olayıdır.

Ama bunları bahane ederek bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır.
Gaz kapsülü bir iddiadır görüntüler her şeyi ortaya koymaktadır. Oradan geçen polis aracının herhangi bir müdahalesi yoktur. Hiçbir şey gizli kalmaz. Herkesin sabırla beklemesi lazımdır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinin devam etmesi ülkenin yararınadır.
Bu sürecin baltalanması için de çok gayretler oldu.
Kim bu sürecin baltalanması için çalışırsa altında kalır. Ben Mardin milletvekiliyim. Bölgede çözüm sürecine destek yüzde 90’lardadır. Bu herkese bir mesajdır.


BAKMADAN GEÇME!