ODTÜ'deki tartışmaya ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

ODTÜdeki tartışmaya ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 13:25

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik tartışmanın sosyal medyada ses getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den sonra Diyanet-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den açıklama geldi.

Haberin Devamı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, ODTÜ'de kayıt yaptırmaya gelen başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıya ilişkin, "İlim yuvası olması gereken üniversitelerimizde hala başkasının özgürlüğüne, inancına tahammül edemeyen insanların bulunması bizleri derinden üzmektedir. Bu olay insan haklarına, kadın haklarına, inanç özgürlüğüne, eğitim hakkına yapılan bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de Gezi olaylarıyla başlatılan ve her fırsatta çıkarılmaya çalışılan kargaşa ve kaosa bilim yuvalarının alet edileceğine daha önce dikkat çekildiğini belirtti.ODTÜ'de ortaya çıkan görüntünün toplumu kaygılandırdığını ifade eden Özer, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, kamuyu yönetmek üzere emanet edilen görevleri kötüye kullananların da başkasının haklarına tecavüz etmeye çalışanların da suç işlediklerini kaydetti. Eğitim ve öğrenim görme hakkı ile inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğünün, gerek insan haklarına ilişkin uluslararası hukuk sözleşmelerinde gerekse anayasada temel hak olarak ifade edildiğini bildiren Özer, hiçkimsenin bu hakkı engelleme imtiyazının bulunmadığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!