Sevgilisi ateşe verdi

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisi ateşe verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 02:21

Antalya tatili Çilem Hülya Berkil’in feci şekilde ölümüyle bitti.

Haberin Devamı

Ankara’ya dönerken otomobilde kavga çıkınca Abdurrahman Göçer aracı durdurup bagajdaki benzin bidonunu çıkardı, genç kızın üzerine döktü. Sonra ikili sakinleşip birbirine sarıldı ancak bir kez daha kavgaya tutuştu. Bu sırada sigarasını yakan Göçer, çakmağı uzatınca Çilem alevler içinde kaldı. Genç kız öldü, Göçer tutuklandı.

SEVGİLİSİ BENZİN DÖKÜP YAKTI / FOTO GALERİ

KIZ kardeşi Esra Berkil (23) ve sevgilisi 37 yaşındaki Abdurrahman Göçer’le Ankara’dan Antalya’ya gelen 30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil’in tatili, yaşanan küçük bir tartışma nedeniyle acı bitti. Çilem’in küçük kardeşi Esra, Kemer’in Çıralı bölgesinde birkaç gün geçirdikten sonra tatile Antalya’da devam etmek istedi.

KIZ KARDEŞİNE KIZDI

Göçer, sevgilisinin küçük kardeşine, “Buraya beraber geldik beraber döneceğiz” diye itiraz edince tartışma başladı. Esra’nın ısrarcı olması üzerine sinirlenen Abdurrahman Göçer, Esra’yı bırakıp sevgilisi Çilem Hülya Berkil’i yanına alarak Ankara’ya dönmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Arabada tartışmanın devam etmesi üzerine Döşemealtı İlçesi 35’inci kilometrede, ormanlık alanda arabayı durduran Göçer, iddiaya göre Çilem Hülya Berkil’i saçından sürükleyerek araçtan indirdi. Ardından bagajdan benzin dolu bidonu alan Göçer, kız arkadaşının başından aşağı bidonu boşalttıktan sonra ateşe verdi.

SÖNDÜRMEK İÇİN PASPAS KULLANDI

Abdurrahman Göçer, kız arkadaşının bir anda alevler arasında kaldığını görünce yine iddiaya göre, alevleri otomobilin paspasını kullanarak söndürmek istedi. Başarılı olamayınca genç kadına sarıldı ve bir süre öyle kaldı. Çevreden geçen araç sürücüleri pet şişelerden döktükleri sularla feci şekilde yanan kadını kurtarmaya çalıştı.

SEVGİLİSİ HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Göçer, acılar içinde inleyen kadını otomobile bindirerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Genç kadın ilk müdahalenin ardından İzmir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Bu arada, yanan sevgilisine sarılınca kolları yanan Abdurrahman Göçer, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Baş ve vücut kısmında ağır yanıklar oluşan Çilem Hülya Berkil, İzmir’deki hastanede hayatını kaybetti. Tedavisinin ardından jandarma tarafından adliyeye götürülen Göçer ise çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Çilem Hülya Berkil’in cenazesi, önceki gün Ankara’da toprağa verildi.

KARDEŞİ ŞİKÂYET ETMİŞ

Haberin Devamı

Üniversite mezunu Esra Berkil’in, ablası Çilem ve Abdurrahman Göçer arasında yaşanan tartışma sonrası Kemer’de polise giderek, “Ablamın hayatından endişe ediyorum” diye şikâyette bulunduğu öğrenildi.

Tutuklanan sevgili: Benzini kendi döktü, onu ben yakmadım

Evli ve bir çocuk babası Abdurrahman Göçer, iddiaya göre, ifadesinde şunları söyledi: “Çilem Hülya Berkil’le Ankara’da tanıştım. Bağlar semtinde bir eğlence mekânında konsomatris. Kendisine ev açtım. 1.5 yılda 300–400 bin lira harcadım. Kız kardeşini de alarak tatile çıktık. Antalya’da güzel vakit geçirdik. Dönmemize yakın, kardeşi, kalmak istediğini söyledi. Ben itiraz ettim, annesini aradım ve ‘Kızını ben getirdim benimle dönecek’ dedim. Fakat Esra razı gelmedi. Ben de Çilem’i alarak Ankara’ya dönmeye karar verdim. Yolda senden ve ailenden bıktım, seni bırakıp yuvama döneceğim deyince tartıştık. Aracı durdurdum. İnip bagajdaki benzin dolu bidonu üzerine dökmeye başladı. Engel olmaya çalıştım, hatta bidona tekme attım. Sonra sakinleşti ve sigara istedi. Bir süre oturduk. Çakmakla sigarasını yakarken vücudu alev aldı. Arabadaki paspasla alevleri söndürmeye çalıştım. Başarılı olamayınca sarılarak alevleri söndürdüm. Ama kollarım yandı. Bazı araç sürücüleri de Çilem’in üstüne su döktü. Sonra kendisini arabaya bindirdim. Yolda bana, ‘Kurban olayım yavaş git, öleceğiz’ diyordu. Sonuç olarak çakmağı ben yakmadım. Kendisi sigarasını yakarken bir anda alev aldı.”

Haberin Devamı

Tanık ormancı: Bidonu üzerine döktü sonra sarıldılar, sigara yakınca kız alev aldı

ABDURRAHMAN Göçer’in tutuklanma kararında dehşete tanık olan bir ormancının ifadesi etkili oldu. Bölgede kaçak avcı nöbeti tutan ormancı, otomobili durduran Göçer’den şüphelenip dürbünle izlemeye almış. Ormancı olayı şöyle anlattı: “Çift araçtan öfkeli biçimde aşağı indi. Daha sora erkek şahıs, kadının üzerine bidonla bir şeyler döktü. Çift bir ara sarılarak bir süre öyle bekledi. Sonra yine kavga ettiler. Bu esnada erkek şahıs sigara yaktı ve elindeki çakmağı kadına uzatınca olanlar oldu. Adam araba paspası ile söndürmeye çalıştı sonra üzerine atladı. Aynı araçla gittiler.”

Haberin Devamı

Çilem’in dayısı: Bunun adı barbarlık

ÇİLEM Hülya Berkil, önceki gün Karşıyaka’da toprağa verildi. Babası tarafından terk edilen Berkil, annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Yakınları, Çilem’in daha önce de sevgilisi Abdurrahman Göçer tarafından tehdit ve darp edildiğini anlattı. Berkil’in birkaç kez sevgilisinden ayrıldığı, ancak sevgilisi tarafından kendisi ve ailesinin tehdit edilmesi üzerine tekrar barışmak zorunda kaldığı iddia edildi. Çilem’in dayısı Mustafa Demirbaş, yaşananın vahşet olduğunu belirterek, “Tek kelime ile barbarlık. Bunu yapana insan denilir mi? Olayı duyunca yeğenimi, öldürme şeklini görünce insanlığımdan utandım. Böyle bir vahşet olur mu? Acımız ikiye katlandı. Yaşadığımız olay karşısında ‘Keşke bir kurşun sıkıp öldürseydi de böyle yapmasaydı’ durumuna geldik. Bir adalet varsa bunu yapan insan ömür boyu zindanlarda çürüsün” dedi. Fevzi KIZILKOYUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!