Ali'yi döven polis mi fırıncı mı arkadaşı

Güncelleme Tarihi:

Aliyi döven polis mi fırıncı mı arkadaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 11:31

Gezi eylemine katılan Ali İsmail Korkmaz'ın acımasızca dövüldüğünü gösteren 2 yeni görüntü çıktı. Görüntülerden ilkinde Ali'yi dövenlerin arasında aralarında polislerin de olduğu siviller var. Yaklaşık bir saatlik diğer görüntüde ise coplu polisler ve sopalı siviller yan yana görülüyor. Kayıtlar ortaya çıkmadan önce Eskişehir Valisi ''Arkadaşları dövüp suçu polisin üzerine atmak istemiş olabilirler'' demişti. Bu konuda görüşünü sormak için 2 kez aradığımız Vali Güngör Azim Tuna geri dönüş yapmadı.

Haberin Devamı

Gezi eylemine katılan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran gecesi Eskişehir’de bir grubun saldırısına uğradı. 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz’da hayatını kaybetti. Dövüldüğü sokaktaki kamera kayıtlarında, Ali İsmail’in dövüldüğü anlar silinmişti. Kamuoyu, haftalarca bu görüntülerin akıbetini tartıştı.

ALİ İSMAİL KORKMAZ'I ÖLDÜREN DAYAK KAMERADA

Kayıtların silindiği adres olarak gözler Emniyet’e çevrildi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları ise vicdanları sızlattı:“Kendi arkadaşlarına bile zarar verip ‘polis yaptı’ süsüne büründürmeye çalışıyorlar.” Jandarma Kriminal Dairesi, kayıtları incelemeye aldı. Ali İsmail’in linç görüntüleri kurtarıldı ve dehşet saniyeleri tüm çıplaklığıyla dün ortaya çıktı. Ali İsmail’in katilleri, aralarında polisin de bulunduğu bir grup sivildi.

Haberin Devamı

ALİ İSMAİL KORKMAZ'I BÖYLE ÖLDÜRMÜŞLER

Ali İsmail Korkmaz nasıl öldürüldü

Adım adım cinayet

2 Haziran gecesi 23.30-23.57: Gezi eylemine katılan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), Eskişehir Yunus Emre Caddesi’nde gaz maskeli polisler tarafından kovalandı. Sanayi Sokak’a girdiğinde bir grubun saldırısına uğradı, sopa ve tekmelerle dövüldü.

3 Haziran sabaha karşı: Arkadaşlarıyla birlikte Anadolu Üniversitesi içindeki Mavi Hastanesi’ne gitti. Beyin tomografisi çekilemediği için gönderildiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde “Bir şeyin yok” dendi. Evine döndü. Arkadaşlarına, aralarında polislerin de olduğu beş altı kişi tarafından dövüldüğünü söyledi, uyudu.

3 Haziran 17.00: İfade vermek için karakola gitti. Polislerin sorularına bulanık cevaplar veriyordu. Hastaneye sevk edildi. Beyin kanaması geçiriyordu.

4 Haziran: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ameliyatı oldu. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak uyutuldu.

10 Temmuz: Ali İsmail, hastanedeki 38’inci gününde hayatını kaybetti. 2 kilometrelik bir kortejle memleketi Hatay’a uğurlandı.

11 Temmuz: Cenazesi, Hatay’ın Ekinciler Beldesi’ndeki evine getirildi. On binlerin katıldığı törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜ KAYITLARI SİLİNDİ

Ali İsmail hastanedeyken basın, sokaktaki işyerlerinin güvenlik kameralarının peşine düştü. Eskişehir Emniyeti, topladığı görüntü kayıtlarında, dövülme anlarının olmadığını söyledi. Sokaktaki otelin kamera kayıtlarındaki 24 dakika da silinmişti. Otel sahibi, “Göstericiler sokağa girince otelin elektrik şalterini kapattığım için” dedi.

LİNÇ ANLARI ORTAYA ÇIKITI

8 Ağustos: Kamera kayıtlarını incelemeye alan Jandarma Kriminal Dairesi, Ali İsmail’in silinen görüntülerini kurtardı. Saldırı, bütün çıplaklığıyla gözler önündeydi: Sokaktaki fırının sahibi İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar, Ali İsmail’i tekme ve sopalarla 68 saniye boyunca dövüyor. Polis memuru Mevlüt Saldoğan, kaldırıma oturan Ali İsmail’in kafasını üç kez tekmeliyor. Ali İsmail, sendeleyerek ayağa kalkıp uzaklaşıyor. Dayak atanların içinde Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Y.A.’nın da olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR VALİSİ GÜNGÖR AZİM TUNA: ARKADAŞLARI YAPMIŞTIR

11 Temmuz: İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili Eskişehir Valisi’nin yaptığı yorum büyük tepki topladı. Vali, CNN Türk’teki canlı yayında darp olayını polisin yapmadığını söyledi. “Kendi arkadaşlarına bile zarar verip ‘polis yaptı’ süsüne büründürmeye çalışıyorlar” dedi.

13 Temmuz: Vali Tuna, Radikal gazetesine verdiği röportajda, “Polis karışmadı diye düşünüyoruz ama münferit bir şey olduysa, bilemediğimiz, görüntüler izlendikten sonra ortaya çıkar. Polislerin böyle bir şey yapması söz konusu olamaz. Öyle bir görüntü ortaya çıkarsa, gereği yerine getirilir” dedi.

19 Ağustos: Vali, Eskişehir polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında “Görüntüleri polis silmedi” dedi. “Gereken de yapılıyor dedik. Şu an tutuklandılar. Öncelikle o gün görüntüler polisimiz tarafından hemen toplanmış ve adli mekanizmaya teslim edilmiştir. Bu noktada polis tarafından bir karartma, gizleme hadisesi yapılması söz konusu değil. Ama oradaki işyeri sahibi (Fırın sahibi İsmail Koyuncu) tarafından yapılan bir müdahale zaten sonradan teknolojik imkânlarla yeniden kazandırılarak olayın çözülmesi sağlanmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!