Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a önce protesto sonra yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa önce protesto sonra yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 11:40

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi. Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Hüseyin Satı adlı bir kişi Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yumruk atmaya çalıştı. Bozdağ yüzüne ve göğsüne darbe aldı. Yaşanan arbededen sonra çevik kuvvet ekipleri Bozdağ'ın çevresinde etten duvar ördü.

Haberin Devamı

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ'a bugün katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde saldırı girişiminde bulunan Hüseyin Satı adlı kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuşurken bazı kişiler protestoda bulundu. Bekir Bozdağ, kendisine 'yuh' çeken ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ve ıslıklı protestolar altında kürsüde konuştu, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum'' diye başlayınca protestoların dozu arttı. Bozdağ konuşmasını tamamlayıp protokol tribünündeki yerine giderken, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki Hüseyin Satı, ''Buraya ne yüzle geldiniz'' diyerek, yumruklu saldırıda bulundu. Hemen müdahale eden Bakan Bozdağ'ın korumaları tarafından etkisiz hale getirilen Hüseyin Satı'yı gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ’ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı’nı protesto ettiği görüldü.



BEKİR BOZDAĞ'A PROTESTO



Haberin Devamı

CHP'Lİ UMUT ORAN KINADI

Saldırının olduğu anlarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da devreye girdi ve yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştı. Oran daha sonra Twitter hesabında da yumruklu saldırıyı şu sözlerle kınadı: ''HacıBektaş da İktidara dolayısıyla Bekir Bozdağ a tepki büyüktü Hiçbir protesto şiddete dönüşmemeli İncinsende İncinme anlayışı benimsenmeli''

İşte Bozdağ'ın açıklamaları:

"Hacıbektaş’ı Veli’yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır

Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya’dan Anadolu’ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz’dan Balkanlar’a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır.
Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

BEKİR BOZDAĞ SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

KONUŞMA SONRASI SALDIRI GİRİŞİMİ

Pek çok Hacı Bektaş-ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız.

Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ’a yumruk atmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi. Bozdağ, yüzüne ve göğsüne darbe aldı. Bozdağ, tören alanından ayrılırken de polisler yoğun güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

BOZDAĞ’A SALDIRAN HÜSEYİN SATI’NIN,MEMLEKETİ PAZARCIKTA ŞOK

Hüseyin Satı’nın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yumruklu saldırıda bulunması, memleketi Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde herkesi şoke etti. Arkadaşları, psikolojik sorunları olduğunu ancak böyle bin şey yapmasını beklemediklerini söyledikleri Hüseyin Satı’nın sürekli sosyal medyadan hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunduğu anlattı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise Hüseyin Satı’yı 10 gün önce yine psikolojik sorunları nedeniyle işten çıkardıklarını söyledi. CHP’li Başkan Dalkara, şunları söyledi:
"Belediyemizde fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Ama herkese kendisini basın mensubu olarak tanıyordu fakat basın mensubu değildi sadece fotoğrafçıydı. Çok eğitimsiz bir kişiydi. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunup insanlarla tartışan bir kişiydi. Sosyal medyada ki paylaşımlarından rahatsız oluyorduk ve bunun için defalarca uyarılarda bulunduk. Psikolojik sorunları vardı ve bu yüzden 7 Ağustos tarihiyle işine son verildi. Yoksul bir ailenin çocuğu, hayatta hiç başarılı olamamış bir kişi. Çabalamasına rağmen bir yere gelememiş ve hayalperest olarak sürekli kendini başka kimliklerle insanlara tanıtıyordu."

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa önce protesto sonra yumruklu saldırı

KILIÇDAROĞLU: “İNCİNSEN DE İNCİTME”

Bekir Bozdağ’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

Sayın başkanımız Hacı Bektaş-ı Veli’nin bir sözünü asmış, “İncinsen de incitme” diyor. Kimseyi incitmeyelim. Sevgiyi, hoşgörüyü bu topraklara getirenler Ynus Emreler’dir Mevlanalar’dır. Hacı Bektaşı Velilerdir. Burada insan sevgisi insanların yüreklerindedir. Hacı Bektaşı Veli’nin bu sözünü sakın unutmayalım: “İncinsen de incitmeyin. Hacı Bektaşı Veli’nin mekanında öfke yoktur sevgi vardır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!