Dalga geçti

Güncelleme Tarihi:

Dalga geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 08:05

Bir haftadır gözlerden uzak kalınca hastalık dahil birçok spekülasyonla karşılaşan Başbakan Tayyip Erdoğan, bilinenin aksine bu kez bu tür haberlerle dalga geçmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Dalga geçti

Onu yıllardan beri yakından takip eden bir kişi olarak belki de ilk kez Başbakan Erdoğan’ı bu denli farklı gördüm. Kendisi habere atıf yapmadan, hafif imalı ve esprili bir şekilde “Ya işte bayramı ben de Medipol’de geçirdim. Biliyorsunuz ağır ishal şikayetim var. Buraya da zar zor geldim. Gizlice tedavi oldum. Oğlumla bile konuşamadım, çok hastayım” diyerek sözlerine başladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da olduğu ANA uçağında ayaktaki sohbette bir anda kahkahalar yükseldi.

Arkasından sözlerine ekledi: “Arkadaş bu kadar detaylı yalan yazmak da vallahi büyük marifet” dedi. Başbakan, ilk esprinin verdiği formla sözü biraz sonra tatil sırasında teknede çekilen fotoğrafa getirdi. Teknedeki fotoğrafta şort giydiğine dair cümle hatırlatılınca “Kardeşim biz futbol oynadık. Hayatımızın 16-17 yılında zaten şort giydik. Ne yani teknede takım elbise mi giyecektik? Ayrıca o teknede de boş durmadık. Sahilleri imara uygunluğu denetledik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN FUTBOL OYNADIĞI DÖNEME AİT FOTOĞRAFLARI

BOMBAYI PATLATTI

ANA uçağı Başbakan’ın seyahatlerinde bir ritüeller serisini içerir. Uçak kalktıktan sonra Başbakan, bir süre sonra kendine ait ön bölümden arka tarafa geçerek 34 kişilik kabinin yolcularına “Merhaba” der. Ki o zaman daima yanında bakanları ve danışmanları olur. Olay bir süre sonra gazetecilerin de katılımıyla ayaküstü sohbete döner. Dün de aynen öyle oldu. Gazeteciler, “Bize yazacak birşey kalmadı” diye düşündüğü sırada Başbakan bombayı patlattı. Sahillerde imar kurallarına uymayan binlerce bina yakın denetim altına alınacak. Bu durum insanların, eğer kural ihlali işlemişse, bundan böyle “Her an acaba bu işin ucu bana da dokunur mu?” demesi anlamına geliyor. Anladığım kadarıyla bu işlerle ilgili özel ekipler de görevlendirilecek.

‘İYİYİM’ MESAJI

Başbakan’ın yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde son dönemde en çok dikkatimi çeken isimlerden biri de Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala. Neredeyse her etkinliğe bizzat Başbakan tarafından çağrılan Ala, iç ve dış kritik konulardaki isimlerden biri olarak dikkatlerden kaçmıyor. Ala, adeta Beyaz Saray’da ABD Başkanı’nın beyni gibi hareket eden ‘chief of staff’ gibi hareket ediyor. Başbakan’ın tabii ki her bir görevi ayrı olan kritik danışmanları da var. Ama Efkan Ala bu noktada bir nevi ‘Siyasi koordinasyon sağ kolu’ gibi görev yapıyor. Bir günlük Türkmenistan gezisi aynı zamanda Başbakan’ın sağlığının yerinde olduğunu görmek açısından da kamuoyuna bir mesaj niteliğini taşıdı. Eylül ayında Rusya ve sonrasında yoğun yurtdışı geziler ufukta görünüyor. Ve ANA uçağı yeni sohbetleriyle, yeni yolcularını ağırlamak için bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!