Önce namaz kıldırdı sonra konsere çıktı

Güncelleme Tarihi:

Önce namaz kıldırdı sonra konsere çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2013 10:24

’ROCKÇI İmam’ olarak tanınan, Pınarbaşı Köyü’ndeki caminin imamı Ahmet Muhsin Tüzer ve arkadaşlarının kurduğu ’FiRock’ adlı grup, ilk konserini Antalya’nın Kaş İlçesi’nde verdi. Konser öncesinde görev yaptığı Pınarbaşı Köyü Camii’nde vakit namazını da kıldıran Tüzer’i, cemaati de izledi. Cemaat, imam Tüzer’e destek vererek, "Namazda arkasında, konserde önünde duracağız hocamızın" dedi.

Haberin Devamı

Doğum yeri olan Kaş’ın Pınarbaşı Köyü’nde imamlık yapan 42 yaşındaki Ahmet Muhsin Tüzer, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede okurken Sultanahmet Yerebatan Camii’nde imamlık yaptı. 1998 yılında Kaş’a bağlı Ağullu Köyü’nde imam olarak göreve başlayan Tüzer, aynı yıl turist olarak gittiği Romanya’da üniversite öğrencisi Oana Mara Negoito tanıştı ve evlendi.

AHMET MUHSİN TÜZER'İN SAHNE PERFORMANSINDAN KARELER

13 yaşında Levent adında oğlu bulunan Tüzer, İngiliz şarkıcı Freddie Mercury hayranı. Onun şarkılarına eşlik ederken dinlediği rock şarkılarının sözlerini tasavvuf müziğiyle kaynaştıran Tüzer, kendisini rock müzik sözleri yazarken buldu. Rock müziği tasavvufla harmanlaştırarak yeni bir tarz yaratmaya çalışan Tüzer, ’Mevlaya gel’ adlı parçasını ortaya çıkardı. Şarkı sözlerini Kaş’ta oturan Erkin Koray’ın eski gitaristlerinden ve aynı zamanda Kramp Grubu’nun kurucularından Doğan Sakin’e gösteren Tüzer, bestelemesini istedi.

Haberin Devamı

ŞARKI SÖZLERİ YAZDI, ROCK GRUBU KURDU

Doğan Sakin, bas gitarist Serdar Ramazanoğlu ve baterist İdris Tübcil ile geçen mayıs ayında ’FiRock Grubu’nu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, ilk konserini dün akşam ’Ait olduğum topraklar’ dediği, doğup büyüdüğü Kaş’ta verdi. Kaş Yat Limanı’ndaki konseri Kaş Belediye Başkanı CHP’li Abdullah Gültekin, yabancı turistler ve yaklaşık 1000 kişi izledi.

Konser öncesinde görev yaptığı Pınarbaşı Köyü Camii’nde vakit namazını da kıldıran Tüzer’i, cemaati de izledi. Konserine, ’Aşk’ adlı şarkıyla başlayan Tüzer, sırasıyla ’Ey sevgili’, ’Değişim zamanı’, ’Hak ondadır’, ’Her nefeste’, ’Bir dünya arıyorum’, ’Mevlaya gel’, ’Ey dost’ ve ’Tek başına’ adlı şarkılarını seslendirdi. Konser sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanan rockçı imam ve ’FiRock’ grubuna, çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

’NAMAZDA ARKASINDA, KONSERDE ÖNÜNDE DURACAĞIZ’

Konseri izleyen cami cemaatinden Yusuf Demirkol, "Biz hocamızdan memnunuz. Hoca adam rock söylemez, türkü söylenmez diye bir şey yok. Namazda arkasında, rock konserinde önünde duracağız hocamızın" dedi.

Haberin Devamı

Tüzer’in eşi Mara Tüzer ise eşinin yaptığı müziği araç olarak gördüğünü söyledi. Eşinin amacının manevi duyguları uyandırmak olduğunu anlatan Tüzer, "Gönül alemine girmektir. Orda yaşayabilmektir. Çünkü, insanın merkezi gönülde. Allah’a kavuşmak istendiği zaman oraya girmek gerekir. Onu yaparken kimseyi kırmamak lazım. Herkesle dost olmak gerekir. Ayrımcılık yapmamak gerekir. Zaten bütün ibadetlerin amacı Allah’a kavuşmaktır. Eşimin yaptığı işleri destekliyorum" diye konuştu.

’BAŞTA ÇEKİNDİK’

Ahmet Muhsin Tüzer yaptığı rock ve tasavvuf müziğini harmanlayarak çok farklı bir müzik türü ortaya koyduğunu söyledi. Rock ve tasavvufun güzelliğini insanlara sunmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Tüzer, "Yola çıkarken toplumun tepkisinden çekindik. Çünkü rock ve imamın yan yana gelemeyeceği düşüncesi bizde hakimdi. Ancak böyle bir oluşumun ardından kamuoyundan destek aldık. İnsanların gönül dünyasında bıraktığı izlenim, yapmış olduğumuz işin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Bu anlamda FiRock Grubu olarak çok mutluyuz. Geleceğe daha olumlu bakıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

YABANCI KANALLAR BELGESEL YAPTI

Yaptıkları çalışmaların dış basının da dikkati çektiğini belirten Tüzer, "Alman Deutscehe Welle televizyonu çok kapsamlı bir belgesel hazırladı ve yayınladı. Aynı şekilde Fransız ARTE kanalı da program yaptı. Bu aynı zamanda İslam’ın ne kadar hoşgörülü, ne kadar sevgi dolu, ne kadar sosyal bir din olduğunun anlaşılması bakımından çok önemli bir oluşum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!