Arınç: Bazı cezalar fazla

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Bazı cezalar fazla
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 06:28

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daha önce söylediği, “İlker Başbuğ’a terör örgütü üyesi diyeni tarih affetmez” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Görülüyor ki yargı bizim sözlerimize bağlı değil” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Ergenekon Davası kararlarıyla ilgili olarak da, “Kararı beğenmek veya beğenmemek noktasında değiliz. Bir yargı kararıdır. Biz kimsenin mahkum olmasından, kimsenin tutuklanmasından şahsen sevinen, el çırpan insanlar değiliz. Herkese geçmiş olsun” diye konuştu.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından şunları söyledi:

FAZLA OLDUĞU SÖYLENEBİLİR

“Benim söyleyebileceğim şu; tabi herkese geçmiş olsun. Bazı kararların bazı kişiler için çok fazla olduğu söylenebilir. Yakıştırılanlar vardır, yakıştırılmayanlar vardır. Bu kararların pek çoğunda bildiğiniz gibi sadece tek suç yok. Birden fazla suçla isnat edilen ve bu suçların sübut bulmasıyla da haklarında karar verilenler var.

EL ÇIRPMIYORUZ

Bu yargı kararına hepimiz beğensek de beğenmesek de uymak mecburiyetindeyiz. Aleyhine karar alındığını bilen, duyan herkesin kendileri veya müdafileri temyiz edeceklerdir. Biz kimsenin mahkum olmasından, kimsenin tutuklanmasından şahsen sevinen, el çırpan insanlar değiliz. Ama bir yargı kararı var. Buna herkes şu anda saygı göstermek zorunda. Ben sanık veya yakınları tarafından yapılan eleştirilerin daha çok duygusal olduğunu düşünüyorum.

YARGI BİZİM SÖZLERİMİZE BAĞLI DEĞİLMİŞ

Sayın Başbakanımızın ‘tarih affetmez’ sözünü hatırlamıyorum ama birlikte çalıştığı Genelkurmay Başkanı için ona bu suçlamaların yapılmasından üzüntü duyduğunu ifade eden konuşmasını biliyorum. Bu çok doğaldır. Görülüyor ki yargı bizim sözlerimize bağlı değil. Yargı kendi dosyasına bağlı, kendi vicdani kanaatiyle karar veriyor. Beğenelim veya beğenmeyelim, bizim bir kişi hakkında veya bir grup hakkında söylediğimiz söz, yargıya gerekçe teşkil edecek sözler değildir. Yargı kendi elindeki deliller ve bu konuda kendi vicdani kaanatiyle bir mahkeme hükmü tesis etmeye çalışıyor. Beğenelim veya beğenmeyelim.

GENEL BAŞKANA YAKIŞMAZ

(Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon kararlarını ‘Gayrimeşru’ olarak değerlendirdiğini hatırlatması üzerine) Gayrimeşru sözü, maksadını fazlasıyla aşan bir söz. Bir genel başkana yakışmaz, bir siyasetçiye yakışmaz. Hiçbir siyasetçi Türkiye’deki adli yargıyı, mahkemeleri, 3 erkten birisi olan gücü böylesine ağır sözlerle suçlayamaz.”

Haberin Devamı

Arınç, çözüm paketiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını bayram sonrasında Başbakan Erdoğan’a sunulacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!