Direnen öğrenciye burs yok

Güncelleme Tarihi:

Direnen öğrenciye burs yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 13:43

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2013-2014 öğretim yılında ’direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma ve slogan atma’ gibi davranışlarda bulunan öğrencilere burs verilmeyeceği duyuruldu. Söz konusu yönetmelik 2005 yılından bu yana zaten uygulanıyordu. Gezi olaylarının ardından Genel Müdürlük Yönetmeliği, bir kez daha ilgili kurumlara göndererek 'o maddeye' dikkat çekti. Öte yandan KYK 'Burs yok' maddesini geçen yıl hiç kullanmamış.

Haberin Devamı

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2013-2014 öğretim yılında ’direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma ve slogan atma’ gibi davranışlarda bulunan öğrencilere burs verilmeyeceği duyuruldu.

İŞTE KREDİ YURTLAR KURUMU'NUN O YÖNETMELİĞİ

Kredi Yurtlar Kurumu'nun kararı hakkında ne düşünüyorsunuz...
MESAJINIZI YAZIN YAYINLAYALIM


Yüksek Öğrenim KYK Genel Müdürlüğü’nün 2013-2014 öğretim yılı yurt içinde okuyan önlisans, lisans, özel yetenek, master ve doktora öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi müracaat şartları yayımlandı. Yüksek Öğrenim KYK Genel Müdürlüğü’nün internet sitesindeki duyuruda, yurt içinde yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen para anlamındaki burs başvuru şartlarına göre, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen öğrenim kredisinde ilginç maddeler yer alıyor.

Kurum, öğrenim kredisi verilmeyecek öğrenciler arasında, öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında, eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya birkaçını bulunduran öğrencilere kredi verilmeyeceği açıklandı.

Kurumun üniversite öğrencilerine aylık 280 TL olarak ödenen burslarına ilişkin sözkonusu bu madde, ’Gezi Parkı’ olayları nedeniyle eylemlere katılan öğrencileri de içeriyor.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ AYRINTI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2013-2014 öğretim yılında ’direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma ve slogan atma’ gibi davranışlarda bulunan öğrencilere burs verilmeyeceği duyuruldu.
İlgili madde, yüksek öğretim öğrencilerine burs ve kredi verilmesine ilişkin yönetmeliğe 2002 yılının Aralık ayında dahil edilmişti. Ancak geçen KYK, geçen yılki burs ve kredi müracaatlarına, yönetmelikteki ilgili maddeyi tüm ayrıntıları ile koymak yerine, sadece "anarşi ve terör olaylarına karışanlar" ifadesi yer almıştı. ancak 2013-2014 burs ve kredi müracaatları için yapılan duyuruda, yönetmelikte bulunan madde tüm ayrıntısıyla, olduğu gibi konuldu. Yönetmelikte, öğrenim kredisi verilecek öğrencilerde aranan şartlar arasında yer alan ilgili madde şöyle;

" (Değişik 21.12.2002/24970 RG) Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında(2) , eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya bir kaçını bulunduran öğrencilere."

2012-2013 Yurtkur ve öğrenim kredisi başvuru sartlarında, öğrenim kredisi alamayacakların sıralandığı bölümde ilgili madde şöyle yer almıştı;

"Anarşi ve terör olayına karışanlar"

2013-2014 Yurtkur ve öğrenim kredisi başvuru şartlarında ise, öğrenim kredisi alamayacakların sıralandığı bölümde ilgili madde şöyle yer aldı:

"Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında, eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya bir kaçını bulunduran öğrencilere..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!