Silopi'de termik santral protestosu

Güncelleme Tarihi:

Silopide termik santral protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 12:58

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde yaklaşık 200 kişi, ilçede faaliyet gösteren 2 termik santralin çevreye zarar verdiği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 200 kişi, dün Sanat Sokak’ta biraraya gelerek, basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri, ’Halkız haklıyız direneceğiz’, ’İşte Silopi işte direniş’, ’Direne direne kazanacağız’, ’Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ sloganları attı. Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı üyelerinin de ’Slogan bulamadık’, ’Ha termik, ha mermi, Silopi bunu yer mi’ yazılı dövizlerle desteklediği eylemde konuşan çevre aktivisti Serdar Kayaalp, Silopi çevresinde faaliyet yürüten termik santrallerinin çevreye verdiği zarara dikkat çekmek istediklerini belirtti. Kayaalp, şunları söyledi:

"Türkiye’nin hiçbir bölgesinde termik santralleri kurulmasına izin verilmiyor. Biz de bu duruma sessiz kalmayacağız. Ya termik santraller kapatılacak, Silopi’nin elektriği sabit kurda olacak şekilde bir düzenleme olacak. Halkımız bu talepler karşısında bir tavır sergileyip, gerekeni yapacaktır. Elektrik kesintileri ve voltaj düşüklükleri bizlere yaşamı çekilmez hale getirmiştir, hayatımızı zorlaştırmıştır. Kamunun ortak malı iken yabancılara peşkeş çekilerek özelleştirilmiş olan enerji sektörü, ülke güvenliğini, toplum sağlığını, sanayi, toplumsal kalkınmayı tehlikeye atmıştır."

Yapılan konuşmanın ardından grup, yürümek istedi ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine grup olaysız dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!