Dr. Güner yanlışlıkla zehir içti

Güncelleme Tarihi:

Dr. Güner yanlışlıkla zehir içti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 01:32

Yaklaşık bir hafta önce Bodrum’da yeni kiraladığı evinde, çalışanların mide ilacı şişesine koyduğu böcek zehrini ilaç zannederek içen meslek örgütlerinin sevilen isimlerinden Dr. Şükrü Güner yoğun bakımda. Eşi Münevver Güner, çocukları Aslı ve Barış Güner doktordan iyi haber bekliyor.

Haberin Devamı

YAKIN arkadaşı Dr. İbrahim Kurt’un verdiği bilgiye göre, Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şükrü Güner perşembe akşamı midesindeki rahatsızlık nedeniyle mide ilacı şişesini aldı. Bodrum’da kiraladıkları evin koridorundaki masanın üzerinde aynı şişeden bir tane daha vardı. Ancak içindeki ilaç değil, böcek zehri olarak yaygın kullanılan organik fosfordu. Çalışanlar ilaçlamada kullanmıştı, Dr. Güner’in ise haberi yoktu.

İÇTİ VE DOLABA KOYDU

İlaç sanarak zehiri içti ve şişeyi buzdolabına koydu. Ertesi günü Bodrum’da çalıştığı hastanenin yönetim kurulu toplantısı vardı, arayarak kendini iyi hissetmediğini ve gecikeceğini haber verdi. Toplantıya gidemeyince arkadaşları evine gitti. Genel durumu kötüydü, derhal hastaneye kaldırıldı. Dr. Güner mide ilacı içtiğini ısrarla söyledi. Doktor arkadaşları buzdolabındaki şişeden bilmedikleri farklı bir koku aldı. Zehirlenmenin nedeni böylece anlaşıldı.

PAZARTESİ UYANDIRILACAK

Dr. Güner 21 Temmuz gecesi uçak ambulansla Muğla’dan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği’ne getirildi. Zehir sinir ve kas iletisinde görevli enzimi bozuyor. Dolasıyla solunum güçlüğü yaşatıyor. Bu nedenle solunum desteği veriliyor. Dr. Gülen’in bilinci yerinde olsa da uyutulmaya devam ediliyor. Pazartesi uyandırılarak, kendi solunum yapıp yapamayacağına bakılacak. Hazır olması halinde solunum makinesinden ayrılacak.

Haberin Devamı

Her yıl 100 bin kişiyi zehirliyor

ORGANİK fosfor bileşikleri böcek öldürücü olarak kullanılıyor. Sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağ­layan asetilkolinesteraz enzimini bloke ettiklerinden tehlikeli. Savaş silahı olarak da kullanılmış. Her yıl 100 binden fazla kişi bu bileşiklerden zehirleniyor. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde en sık zehirlenme nedenlerinden biri. Yoğun bakım tedavisi gerektiren zehirlenmeler içerisinde ön sıralarda yer alıyor. Zehirlenmeler tarım işçilerinde ve çocuklarda yaygın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!