Erdoğan: Ülkesini çökertmek isteyenin kemirgenden farkı yok

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Ülkesini çökertmek isteyenin kemirgenden farkı yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2013 01:51

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları esnasında “6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım” çağrıları yapıldığını belirterek, “Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek, Hükümet’i deviririz anlayışı tek kelime ile barbarcadır. 76 milyonun beraber olduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen iftarda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Halk ile hiçbir irtibatı, gönül bağı olmayan, sandığa saygısı olmayan insan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek suretiyle böyle çağrılar yapar. Türkiye bunların bu çağrılarına saldırılarına boyun eğmeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Başta esnafın sağduyusu ve milletin feraseti ile bu saldırıları boşa çıkaracak durumdadır.

ESNAFA ZARARA GÖZ YUMMAYIZ


Sokakların sistemli terörize edilerek, esnafa zarar verilmesine biz asla göz yumamayız. Özellikle İstanbul, Ankara’da inen esnafın cam çerçevesi, duraklar, kamu araçları vatandaşımızın araçları. Bunlar yakıp yıkılırken bunlarda gerçek anlamda insani duygu var mı? Bunlarda bir vatanseverlik olabilir mi? Elinde molotofla saldıranlara biz insan nazarı ile bakabilir miyiz? Ekonomimiz 10,5 yılda bire üç büyüdü. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’ten tek haneye düştü. Yolsuzluğu biz gündemimizden düşürdük.

Haberin Devamı

”BUNLARIN KEMİRGENDEN FARKI YOK”



AHİLER DESTEK VERSİN

Ahilerin çözüm sürecinde en önde olmalarını beklerdik, Doğu, Güneydoğu’dan acı haberler almıyoruz. Ocaklara ateş düşmüyor. Kepenk kapatılmıyor, esnaf huzur içerisinde kepenk açıp kapatıyor. Bu süreci daha ileri götürüp kalıcı hale getirmek boynumuzun borcu. Ahilerimize bu süreçte daha fazla sorumluluk yüklenmelidir, Çözüm Sürecinde esnaf örgütlerimizden daha fazla çaba bekliyoruz.”

GEZİ EYLEMLERİ

Gezi eylemlerinin Türkiye'ye olan zararlarını açıklayan Başbakan Erdoğan,"Başta esnafımız olmak üzere, milletimizin sağduyuları bu tür saldırıları etkisiz hale getirecek. Milletimiz de esnafımız da kimin neyin peşinde olduğunu çok net bir şekilde görmüştür. Özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde, Allah aşkına şu inen esnafımızın cam çerçevesini, şu güzelim şehrimizin o seramikleri, duraklar, kamu araç gereçleri bunlar yakılıp yıkılırken acaba bunlarda gerçek bir milliyetperverlik, vatanseverlik duygusu olabilir mi? Elinde molotoflarla saldıran, şiddet eğilimi ile saldıranlara acaba biz insan nazarı ile bakabilir miyiz? Bunların talebi ne? Ne istediler? Siz bir şey anlayabildiniz mi? Talepleri neydi? İkide bir yaşam tarzımıza karışılmasın diye laflar ediliyor. Acaba bu iktidar kimin yaşam tarzına karıştı. Acaba kimin giyimine kuşamına karıştı. İstanbul'da biz de iftar soframızı kurduk. Türkiye'nin bütün renkleri oradaydı. Ama dert başka, Burada sizlerin ve milletimizin desteği ile hem bunların hem de bunların arkalarındaki çetelerin oyunlarını bozacak, Türkiye'yi her alanda özellikle de ekonomi de istikrarlı bir şekilde büyütmeye devam edeceğiz. Bizim birliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Bunu halletmemiz lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BU TOPRAKLARIN HAMURUNDA AHİLİK VARDIR"

Esnafların Ahilik geleneğine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bu toprakların hamurunda, Ahilik vardır. Yani kardeşlik vardır. Yüzyıllar boyunca esnaf, bu kardeşliği nasıl koruyup yücelttiyse, bu gün de Ahiler'den, bu kardeşliği korumalarını özelikle rica ediyorum.Hangi partiye oy verirse versin, hangi inançtan olursa olsun,her bir esnafımız Ahilik kültürüne sahip çıkıp, bunu yaşatmak için gayret göstersin. Biz eğer Ahilik geleneğini bu topraklarda yeniden hakim kılarsak emin olun hiç bir meselemiz kalmaz" dedi.

"AYLARDIR DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDE KEPENKLER KAPANMIYOR"

Çözüm sürecine esnafın da katkı sağladığını belirten Başbakan Erdoğan, "Aylardır, Doğu ve Güneydoğu illerinde kepenkler kapanmıyor kapatılmıyor. Esnaf nihayet güven içinde dükkanını açıp kapatıyor. Bu noktada hepimiz sorumluyuz. Van'daki bir dükkanda ne kadar bereket olursa, emin olun Edirne'dekinde de bu bereket olur.Kredi limiti 125 bin liraya kadar çıktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Kasım ayında yapılacak olan esnaf şurası ile ilgili olarak "Esnaf ve sanatkarımızın tüm sorunlarını çok kapsamlı şekilde ele alacak şurayı 15 yıl aradan sonra yeniden toplamak için çalışmalara başladık. Şurayı Kasım ayında toplamayı hedefliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!